«Rīgas festivālā» koncerts «Mātes Terēzes lūgšana»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Radio koris, «Sinfonietta Rīga» un diriģents Sigvards Kļava aicina uz koncertu «Mātes Terēzes lūgšana», kas notiks «Rīgas festivāla» ietvaros 12. jūnijā Rīgas Domā. Klusums, mīlestība un gaisma – ir atslēgas vārdi koncertprogrammai, kurā skanēs Pētera Vaska «Lūgšana» un «Klusuma augļi» – dziesmas ar Mātes Terēzes vārsmām, Andreja Selicka «Litānija Mātei Terēzei», Riharda Dubras «Klusums, mīlestība un gaisma», Ērika Ešenvalda «Piliens okeānā» un Arvo Perta «Siluana dziesma».

Māte Terēze, īstajā vārdā Agnese Gondža Bojadžu ir viena no Katoļu Baznīcas spilgtākajām pagājušā gadsimta personībām, kura satricināja pasauli ar savu uzticīgo, mīlestības pilno kalpošanu tam Kungam un cilvēkiem. Jau sešus gadus pēc viņas nāves 2003. gadā pāvests Jānis Pāvils II kanonizēja viņu, pasludinot māti Terēzi par svēto.

Latvijas Radio kora mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Sigvarda Kļavas izauklētajai koncertprogrammai «Mātes Terēzes lūgšana» impulsu devis komponists Pēteris Vasks, komponējot «Lūgšanu» un «Klusuma augļus». Koncertā skanēs arī Latgales lūgsnu cauraustā Andreja Selicka «Litānija Mātei Terēzei», Riharda Dubras prieka pielietā partitūra «Klusums, mīlestība un gaisma», Ērika Ešenvalda «Piliens okeānā», kurā apvienotas Mātes Terēzes un Sv. Asīzes Franciska lūgšanas un Arvo Perta kamerorķestrim rakstītais darbs «Siluana dziesma», kas veltīts arhimandrītam Sofronijam, kurš savulaik Sv. Panteleimona klosterī kalpojis par palīgu viedajam Siluanam.

VSIA «Latvijas Koncertu» organizētais «Rīgas festivāls» notiks no 9. līdz 20. jūnijam. Festivāla programmā šogad gan gaismas un mīlestības pielieta mūzika, kas apliecina lūgšanu spēku, gan muzikālas sapņu ainas; skanēs arī 20. gadsimta mūzika un provokatīva jaunrade. Festivāla noslēgumā visu vainagos koncerts, kas tapis sadarbībā ar fondu «Baltijas muzikālās sezonas» - Latvijas valsts simtgades ietvaros notiekošajā koncertciklā «Dzimuši Latvijā» mūsu pašu lepnums mecosoprāns Elīna Garanča uz Dzintaru koncertzāles skatuves satiksies ar vienu no Eiropas klasiskās mūzikas simboliem – «Vīnes filharmoniķiem» un harizmātisko venecuēliešu diriģentu Rafaelu Pajari.

«Rīgas festivālu» atbalsta Rīgas dome un Jūrmalas pilsētas dome. Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu