Operā uzstāsies Mariss Jansons un Bavārijas Radio simfoniskais orķestris

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svinot Latvijas simtgadi, koncertcikla «Dzimuši Latvijā» ietvaros, Rīgā 13. maijā uzstāsies pasaulslavenais latviešu diriģents Mariss Jansons kopā ar Bavārijas Radio simfonisko orķestri un vācu vijolnieku Franku Peteru Cimmermanu.

Mariss Jansons savas bagātās diriģenta karjeras laikā ir uzvarējis vairākos prestižos konkursos un guvis atpazīstamību visā pasaulē, un viņa viesošanās Latvijā ikreiz ir liels notikums. Jau šo svētdien, 13. maijā, plkst. 21.35, LTV1 būs skatāms izcilā diriģenta un Bavārijas Radio simfoniskā orķestra koncerts. Koncerta programmā būs iespējams baudīt Sergeja Prokofjeva 1. vijoļkoncertu, Džoakīno Rosīni uvertīru operai «Vilhelms Tells», Riharda Štrausa simfonisko poēmu «Dons Žuans» un Morisa Ravēla «Valsi».

Koncertcikls «Dzimuši Latvijā» ir Latvijas valsts simtgades notikums, kura ietvaros Latvijas klausītājiem tiek piedāvāta iespēja pieredzēt gan Latvijas jauno talantu, gan jau starptautiski atzītu un pasaulē pieprasītu mūzikas zvaigžņu uzstāšanos Latvijas koncertzālēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu