Policija pārtrauc [Ex] da Bass uzstāšanos (40)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: multiklubs.lv

Vienam no Latvijā pēdējos gados pieprasītākajiem dīdžejiem – [Ex] da Bass piektdien (16. martā) uzstāšanos Multiklubā palūdza pārtraukt Valsts policijas (VP) pārstāvji, novēroja pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv.

Piektdien, kad Multiklubā norisinājās informatīvi muzikālā radio šova «Party Service» Latvijas klubu tūres noslēguma pasākums, aptuveni 50 minūtes pēc tam, kad uz skatuves bija kāpis [Ex] da Bass, klubā reidā ieradās policija. Likumsargi pārbaudījuši, vai klubā neatrodas nepilngadīgas personas, kā arī vai dīdžejam ir visas nepieciešamās licences.

Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Jānis Bagāts Valmiera24.lv informē, ka «Multiklubā tika konstatēts, ka konkrētajā vakarā mūzika atskaņota nelegāli; tika noformēta administratīvā lietvedība, kam sekos materiālu pārbaude,» viņš teica.

[Ex] da Bass skaidroja, ka dīdžejiem katru gadu jāiegādājas divas licences – reproducēšanas licence un licence, kas atļauj mūzikas publisku atskaņošanu – katra 50 Ls vērtībā. Jāatzīmē, ka arī naktsklubiem jāiegādājas licence mūzikas publiskai atskaņošanai, tādējādi sanāk, ka par to maksā gan naktsklubs, gan arī dīdžejs. [Ex] da Bass šādu situāciju uzskata par absurdu, tāpēc minēto licenci nav iegādājies. Aprunājoties ar VP darbiniekiem, viņam izteikts brīdinājums.

Pasākums Multiklubā varēja arī beigties, bet to glāba kluba rezidentdīdžeji, kuri minētās licences bija iegādājušies un droši varēja doties uz skatuves, lai turpinātu pasākumu. Pasākuma gaitā [Ex] da Bass tomēr atkārtoti kāpa uz skatuves. «Es vienkārši nevarēju pievilt savus fanus, pat ja būtu nonācis policijas iecirknī - tas būtu tā vērts, nospēlēt līdz galam,» norāda dīdžejs.

[Ex] da Bass atzina, ka «mīļā miera labad» licenci iegādāsies. «Trīs līdz četru gadu laikā, kad šādas licences nepieciešamas, policijas darbinieki pie manis nebija vērsušies, tāpēc jau zināju, ka kuru katru pasākumu tam vajadzētu notikt,» piebilst [Ex] da Bass.

Arī iepriekš VP Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa policijas darbinieki pārbaudījuši licences, un vairumā gadījumu dīdžeji tādas bija iegādājušies, bet ik pa laikam tomēr ir gadījumi, kad mūzika tiek atskaņota nelegāli. «Katru reizi ejot reidos, mēs tam sekojam līdzi, iepriekšējās reizes klubos bija kārtība,» piebilst Jānis Bagāts.

Kopumā reida laikā vairākos klubos, kuru nosaukumus policijas pārstāvis neatklāja, aizturētas personas bez dokumentiem, kā arī alkohola reibuma stāvoklī, kas ir visbiežākais pārkāpums piektdienas vakaros. Piektdienas vakarā uz Valmieras klubiem kopumā devās 16 policijas darbinieki.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu