Rīgā enerģiskie folkmetālisti no Somijas - grupa «Turisas» (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Precizēts. 16. aprīlī klubā «Melnā Piektdiena» uzstāsies Somijas simfoniskā folkmetāla grupa «Turisas», informē klubā.

Grupa radusies 1997. gadā. Nosaukums aizgūts no somu mitoloģijas kara dieva vārda - Turisas. Grupas raženo muzikālo skanējumu galvenokārt veido folkmūzikas un power/symphonic metāla krustojums, reizē gana oriģināls, smagnējs un melodisks, bieži vien ģitāru solo izspēlē vijolnieks.

Ar debijas mazalbumu «The Heart Of Turisas» 2001. gadā grupa pamazām sāk bruģēt savu ceļu pretī stabiliem panākumiem. Trīs gadus vēlāk debijas albumu «Battle Metal» (2004) izdod izdevniecība «Century Media Records», kas ar panākumiem startē visā pasaulē.

2007. gadā pēc diezgan intensīvas koncertēšanas visapkārt plašajai pasaulei grupa ieraksta jaunu albumu - «The Vrangian Way» un izdod koncertierakstu DVD formātā «A Finnish Summer With Turisas» gadu vēlāk.

2011. gadā seko jauns albums - «Stand Up And Fight», dalība lielākajos roka un metāla festivālos, kā arī gada nogalē sākas darbs pie jaunā albuma.

Jaunākais, pēc skaita ceturtais albums «Turisas» izdots 2013. gada augustā, ar mazām atkāpēm no ierastā «battle metal» vai «viking metal», albumu joprojām slavē mūzikas apskatnieki tā melodiskuma un enerģiskuma dēļ, uzsverot, ka «Turisas» galvenokārt vislabāk izpaužas dzīvajos koncertos.

Biļetes šeit:

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu