Rīgā pirmo reizi uzstāsies Roberts Babičs no Vācijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgā 12. aprīlī kluba «Secret Garden» telpās (Grēcinieku ielā 28) pēc «Amber Muse» promouteru uzaicinājuma pirmo reizi Latvijā ar elektronisko «live» perfomanci uzstāsies poļu izcelsmes vācu mūziķis, izpildītājs un skaņu inženieris Roberts Babičs (Robert Babicz), informē «Amber Muse» pārstāvis Bogdans Tarans.

Roberts Babičs savas vairāk nekā divdesmit gadus ilgas karjeras laikā ir strādājis stilos no «acid house» līdz «techno» un «minimal» ar pseidonīmiem «Rob Acid», «Acid Warrior», «Department of Dance» un «Sontec», kā arī daudziem citiem. Viņš nekad nespēlē dīdžeja setus – sniedzot tikai un vienīgi dzīvās uzstāšanās. Daudzi pazīstami mūsdienu autori uzskata viņu par elku un iedvesmas avotu ne tikai skanējuma un producēšanas īpašību dēļ, bet arī pateicoties viņa īpašajai mūzikas izjūtai, kura silda klausītāju sirdis.

Babičs sāka rakstīt mūziku deviņdesmito gadu sākumā, kad stils «acid house» bija popularitātes virsotnē. 93. gadā viņa pirmais ieraksts ar vārdu Rob Acid «Happy Answer» izdevniecības «London Records» apgādā kļuva par populāru klubu hitu, kas atspoguļojās arī tā laika deju topos.

Mūsdienās Babičs sācis jaunā veidā skatīties uz mūziku un pievērst īpašu vērību tās melodiskajai sastāvdaļai, kā arī skanējuma kvalitātes aspektiem. Viņš izveidoja jaunu izdevniecību «Shortcut» un radīja jaunus presetus («presets») firmas «Native Instruments» mūzikas programmām. 2007. gadā ar savu īsto vārdu viņš izdeva ceturto albumu «A Cheerful Temper», kurā meistarīgi savija kopā elektroniku, «techno», «minimal» un klasisko hausmūziku. Plate kļuva par nozīmīgu pavērsienu viņa karjerā. Pēc trīs gadiem turpat «Systematic Records» apgādā iznākušais albums «Immortal Changes» tika atsaucīgi uzņemts gan no publikas, gan kritiķu puses.

Roberta Babiča uzstāšanās notiks klubā «Secret Garden», kur ir uzstādīta kvalitatīva skaņas sistēma, kas pilnībā ļaus atvērties šī skaņas perfekcionista mūzikai. Pasākuma pārējo dalībnieku vārdi tiks paziņoti vēlāk.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas Resident Advisor mājas lapā: www.residentadvisor.net (skat. resursus).

www.residentadvisor.net

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu