«Melnajā piektdienā» uzstāsies zviedru grupa «Arch Enemy» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

15. jūlijā klubā «Melnā piektdiena» (Brīvības ielā 193c) uz skatuves kāps zviedru melodiskā «death» metāla grupa «Arch Enemy». Kā informē koncerta organizatoru pārstāvis Valdis Bērzvads, grupa Latvijā viesosies pirmo reizi un piedāvās klausītājiem dziesmas no jaunākā albuma «War Eternal», kā arī no visiem iepriekšējiem.

«Arch Enemy» deviņdesmito gadu vidū izveidoja ģitārists Mīkaels Amots kopā ar citiem pieredzējušiem mūziķiem no grupām «Carcass», «Mercyful Fate», «Carnage», «Dismember» un citām. Grupa panāca izrāvienu 2000.gadā, kad tai pievienojās vācu dziedātāja Angela Gossova, kura - atšķirībā no lielākās daļas dāmu smagajā mūzikā - izpildīja brutālo vokālu. «Arch Enemy» kopumā sarakstījuši deviņus studijas albumus, divus DVD un trīs mazākus ierakstus, no kuriem svaigākais - jaunais albums «War Eternal» - tiks izlaists jūnija sākumā, īsi pirms vasaras koncerttūres. Pašlaik publiskots jaunais video albuma tituldziesmai, kas nedēļas laikā savācis gandrīz divus miljonus skatījumu.

Šā gada ierakstā vokālistes pienākumi nonākuši kanādietes Alises Vaitas-Glazas (iepriekš - «The Agonist») ziņā, jo Gossova pēc gandrīz pusotras desmitgades nolēmusi no skatuves nokāpt. Iemesls - šogad pasaulē nāks viņas un Amota pirmais bērns, kurš, ja būs meitene, saņemšot vārdu Alise. Gossova, pēc izglītības ekonomiste, turpinās nodarboties ar grupas organizatorisko un menedžmenta pusi. «Arch Enemy» sastāvā turpina spēlēt arī Niks Kordle («Arsis»), Šarlī D'Andželo («Spiritual Beggars», «King Diamond» u.c.) un Daniels Erlandsons («In Flames», «Brujeria» u.c.).

Biļetes jau nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un interneta vietnēwww.bilesuparadize.lv. Pirmo biļešu cena — 20 eiro, vēlāk tās kļūs dārgākas!

Pilns koncerts («Tyrants of the Rising Sun» DVD): https://www.youtube.com/watch?v=Sy-a5JJa0RM

www.melnapiektdiena.lv

www.bilesuparadize.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu