«Ala Pagrabā» klezmer grupa «Dobra Notch» no Sanktpēterburgas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1. jūnijā plkst. 21 folkklubā «Ala Pagrabs» viesosies «klezmer» mūzikas grupa «Dobra Notch» no Sanktpēterburgas. Grupa «Dobra Notch» jau otro reizi viesosies Rīgā un spēlēs dziesmas no visiem septiņiem izdotajiem albumiem, sākot ar 1999. gada albumu «Musique Russe & Yiddish» līdz pagājušā gadā izdotajam ierakstam «Базардюзю».

Grupa ir izveidojusies 1997. gadā Francijas pilsētā Nantē, sapulcējoties krievu tautības mūziķiem. Kopš 2001. gada grupas apmešanās vieta ir Sanktpēterburgā. Grupa izpilda dažādu pasaules tautu mūziku, kuru bagātina ar jauniem eksperimentiem, iekļaujoties tradicionālās kultūras rāmjos, saglabājot seno skanējumu. Savas pastāvēšanas laikā grupa ar koncertiem viesojusies vairāk nekā 20 pasaules valstīs un ir piedalījusies vairākos starptautiskos festivālos kā, piemēram, «Etno festivāls - Jaunā Krievija», «Zelta Maska», deju festivālā Spānijā un Portugālē, kā arī pasaules mūzikas un klezmeru mūzikas festivālos Krievijā un Eiropā. Grupas mūziku var dzirdēt arī seriālos, valsts un ārzemju dokumentālajās filmās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu