«Melnajā piektdienā» industriālās mūzikas projekts «Hocico» no Meksikas (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā, klubā «Melnā piektdiena», 30. jūlijā uzstāsies «dark electro» un industriālās mūzikas izpildītāji «Hocico» no Meksikas, liecina kluba mājaslapā pieejamā informācija. «Mēs cenšamies atmodināt dēmonus katra klausītāja iekšienē. Viņiem jāiepazīst sava tumšā puse. Mēs nemudinām uz pašdestrukciju, bet uz inteliģentu radošumu,» tā savas mūzikas mērķi raksturo izpildītāji.

Duets «Hocico» oficiāli tika izveidots 1993.gadā un grupas sastāvs ir nemainīgs kopš dibināšanas. Eriks Garsija ar pseidonīmu «Erk Aicrag» ir grupas vokālists un dziesmu tekstu autors, bet Oskars Majorga ar pseidonīmu «Racso Agroyam» ir atbildīgs par grupai raksturīgo skanējumu.

Grupas izpildīto mūzikas stilu var raksturot kā elektroindustriālo mūziku. Tas veidojies grupas dalībnieku eksperimentos ar elektronisko mūziku, miksējot industriālo mūziku un «EBM». Teksti ir pārsvarā spāņu valodā, tomēr daļai dziesmu tie ir angliski.

Spāņu valodā vārds «hocico» nozīmē snuķis. Meksikā šis vārds tiek lietots slengā, lai apzīmētu kaut ko, kas ir neglīts.

Biļetes uz koncertu no pirmdienas, 9. jūnija, nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā. Tuvojoties koncertam, tiks paziņoti arī iesildītāji.

«Hocico» Rīgā viesojušies arī 2008. gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu