«Melnajā piektdienā» uzstāsies «Entombed A.D.» un «Grave»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas klubā «Melnā piektdiena» 21. oktobrī uzstāsies Zviedrijas klasiskās «death metal» mūzikas pamatlicēji «Entombed A.D.», kas ieradīsies kopā ar kaimiņiem no Gotlandes salas - grupu «Grave», informē kluba pārstāvis Valdis Bērzvads.

«Entombed A.D.»

Tagadējais kolektīvs «Entombed A.D.», kurā muzicē dziedātājs Larss Jērans «L-G» Petrovs, ģitārists Niko Elgstrands, bungu vīrs Olle Dālsteds un basists Viktors Brands, sāka darbu 1987. gadā kā «Nihilist», izlaižot trīs demo ierakstus. Nomainot nosaukumu uz «Entombed», grupa sacerēja vienu no visu laiku ietekmīgākajiem metālmūzikas albumiem - 1990. gadā iznākušais «Left Hand Path» kalpoja par ideoloģisko pamatu smagajai mūzikai, kura tobrīd atbrīvojās no klausītājiem apnikušajām stila bērnišķībām, 80. gadu «matu metāla» un tobrīd joprojām plaši izplatītā glemroka ietekmes.

«Left Hand Path» albuma pamatā bija filozofisks uzstādījums: ja pasaulē ir tik daudzas kustības un mācības, kuras pieprasa saviem sekotājiem «pagriezt otru vaigu» vai «ievērot zelta vidusceļu», tad zviedru metālisti izgudroja sev alternatīvu, kuru nosauca par «kreisās rokas ceļu». Viņu izpratnē tas nozīmē: atbildēt uz labestību ar labestību, bet uz ļaunprātību - ar sodu, uz apzinātu noziegumu - ar atriebību. «Kreisās rokas ceļš» ieguva lielu popularitāti smagās mūzikas klausītāju vidū 90.gados un neapšaubāmi daudz ietekmēja arī Latvijas grupas, kuras darbojās tajā laikā.

«Entombed» ierakstīja desmit studijas albumus un koncertalbumu, no kuriem beidzamais ieraksts - «Serpent Saints/The Ten Amendments» - iznāca vēl 2007.gadā. Pēc tam grupa aktīvu darbību beidza. Šogad kvartets sācis aktivitātes ar nosaukumu «Entombed A.D.», lai nekonfliktētu ar kādiem bijušajiem grupas dalībniekiem, jo tādu ir bijuši vismaz 13. Jaunais albums «Back to the Front» iznācis pirms mēneša, tātad «Entombed A.D.» Rīgā spēlēs savu visjaunāko materiālu, kurš iekļuvis vismaz piecu valstu pārdotāko albumu topos.

«Grave»
«Grave» Foto: Publicitātes foto

«Grave»

No «Entombed» savā kulta statusā neatpaliek arī «Grave» - grupa, kuras pirmsākumi meklējami jau 1986.gadā Visbijā, Gotlandē. Kolektīvu dibinājis un jau trešo gadu desmitu vada ģitārists un dziedātājs Ola Lindgrēns. Arī šis kolektīvs vienmēr bijis ražīgs - desmit pilnmetrāžas albumi, divi DVD, trīs EP un daudz citu ierakstu. Jaunākais EP «Morbid Ascent» iznācis pirms gada, un tas ir pieejams tikai vinila plates formātā. «Grave» teju nepārtraukti atradusies Eiropas un pasaules tūrēs, izņemot divu gadu pārtraukumu pirms gadu tūkstošu mijas, tāpēc Latvijā «Grave» spēlēs jau trešo reizi.

Koncerts klubā «Melnā piektdiena» sāksies plkst.20. Biļetes uz pasākumu nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un tīmekļa vietnē «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu