«Melnajā piektdienā» alternatīvās mūzikas festivāls «It noof»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 14. novembrī, klubā «Melnā piektdiena» norisināsies alternatīvās mūzikas festivāls «It noof», informē festivāla organizatoru pārstāvis Jānis Jansons. Festivāls uz vienas skatuves pulcēs dažādu valstu alternatīvās un «metalcore» mūzikas žanra grupas no Somijas, Austrijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

«Melnajā Piektdienā» uzstāsies somu grupa «One Morning Left», kas radusies 2008. gadā un savā skanējumā izmanto smago ģitārmūziku ar elektronikas sampliem. Šobrīd grupas «myspace.com» vietnē klausījumu skaits jau pārsniedzis vienu miljonu, kas liecina par to, ka grupa savā žanrā Somijā un ārpus tās ir populāra. Grupa daudz koncertējusi Vācijā, Skandināvijas valstīs un savulaik arī Rīgā. Šajā koncertā galvenokārt izskanēs jaunās dziesmas, kā arī klasiskie grupas hiti. Grupa izdevusi divus albumus - «The Bree-TeenZ» 2011. gadā un «Our Sceneration» 2013.gadā.

Festivālā uz skatuves kāps arī «post hardcore/nu metal» grupa no Austrijas «Leons Massacre», kas savā skanējumā izmanto arī hiphopa rečetatīvu un tīro vokālu, kas apvienots ar smagnējākām, griezīgākām ģitārām. Grupas kontā divi pilnie albumi - «World-Exile» 2011.gadā un «Turning Point» 2012. gadā. Šī gada beigās grupa sola jaunu albumu. Grupa ir daudz koncertējusi. Tā uzstājusies kopā ar tādām grupām, kā «Architects» un «Madball». Rīgā grupa spēlēs pirmo reizi.

No Lietuvas Rīgā viesosies grupa «Awakening Sun», kuras mūzikā ir apvienoti «groove», «melodic death metal» un «hardcore» elementi. Grupa radusies 2011. gadā un izdevusi divus albumus - «Sold Out» 2011.gadā un «Imbalance» šogad. Lietuvā «Awakening Sun» ieguvusi labākās metāla grupas titulu 2011.gadā. Rīgā uzstāsies arī «metalcore» grupa no Viļņas «Red Carpet Disaster», kas radusies 2009.gadā. Stila meklējumos grupa spēlējusi «pop punk» un «death metal» stilos. «Red Carpet Disaster» lepojas, ka ir pirmā grupa Lietuvā, kas sāka spēlēt «post hardcore/ metalcore» mūzikas stilā. Grupa daudz un aktīvi koncertējusi. Šogad mūziķi plāno ierakstīt minialbumu.

No Igaunijas festivālā uzstāsies «metalcore» grupas «Everfall» un «Horror Dance Squad», savukārt Latviju pasākumā pārstāvēs divas grupas - «Enhet» un «Mayla».

Koncerta sāksies plkst.19. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas «www.ticketshop.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu