«Melnajā piektdienā» alternatīvā roka grupa «Lumen»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 28. novembrī, Rīgā, klubā «Melnā piektdiena», ar koncertu atgriezīsies Krievijas alternatīvā roka grupa «Lumen», informē kluba pārstāvji. «Lumen» pašlaik ir viena no populārākajām Krievijas alternatīvā roka grupām. Tā radusies Ufā pirms 15 gadiem. Grupa izdevusi sešus studijas un piecus koncertu albumus un ļoti aktīvi koncertē.

Mūzikas apskatnieki «Lumen» mūziku sauc par alternatīvās mūzikas jauno vilni, grupa kļuvusi populāra salīdzinoši ātri ar pirmo radio hitu «Sid&Nancy». Grupas pirmais koncerts tika nospēlēts 1998. gadā, bet debijas albums izdots 2003. gadā.

Panākumu iemesls ir grupas koncerti un attieksme - godīgums un smeldze tekstos, kas atbalso mūsdienu jauniešu pasaules redzējumu, nevērtējot formātu vai konjuktūru. Savukārt par attieksmi liecinot grupas spēja palikt uzticīgai sev un klausītājiem, neskatoties uz dažādiem augstiem novērtējumiem, balvām, koncertiem stadionos, izvairoties no pašmāju šovbiznesa piedāvājumiem, jo grupa pati kontrolē savas mūzikas izdošanu un koncertu rīkošanu.

Pēdējais augstākais punkts grupas karjerā ir 2012. gadā ierakstītais albums «Daļās», ko miksējis Robs Hills, kurš sadarbojies arī ar grupām «Korn», «Everlast», «Deftones» un citām.

Koncerttūre «Debesis ugunīs», kuras laikā grupa koncertēs arī Latvijā, raksturo grupas šā brīža skanējumu, kā arī iekšējo noskaņojumu. «Nesamierināšanās, grūta izvēle un cerība. Pašlaik pasaulē notiek šausmīgas lietas, nav daudz tādu, kuri spēj palikt vienaldzīgi vai mēģina abstrahēties no realitātes,» bilst grupas līderis Tems Bulatovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu