Notiks trešais rokmūzikas minifestivāls «Proguary 2014»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgā, klubā «Melnā piektdiena», 27. decembrī notiks trešais progresīvās rokmūzikas minifestivāls «Proguary 2014», informē viens no festivāla organizatoriem Dmitrijs Rumjancevs. Festivālā piedalīsies pieci mūzikas kolektīvi no Latvijas - «Lost Poetry», «Theatrum», «Wake Up», «Flying Fish» un «Catherine Band». «Proguary 2014» sāksies plkst.20. Tā apmeklējums maksās četrus eiro.

Pasākuma mērķis ir pievērst uzmanību jaunajiem kolektīviem, kuri darbojas progresīvā roka žanrā. «Kaut arī šī virziena pacēlums notika iepriekšējā gadsimta 60. gados un 70. gados, esam pārliecināti, ka mums izdosies piesaistīt jaunu auditoriju kvalitatīvam un tehniski sarežģītam izpildījumam, kas apvieno sevī profesionālu instrumenta pārvaldi un kreatīvu, teatrālu uzstāšanos uz skatuves,» bilst Rumjancevs.

Grupā «Lost Poetry» ir apvienoti vairāki mūzikas virzieni: neoklasika, gotiskais un progresīvais metāls. Grupas līderi ir Andrejs un Ilona Šnitki, kuriem ir izdevies definēt savu stilu, ko varētu nosaukt par mūzikla metālu.

Par projekta «Theatrum» pamatu kļuva ideja apvienot metālmūziku ar operiskām iezīmēm, kopēju sižeta līniju un progresīvā metāla mūziku. Pēc vairākām grupas sastāva maiņām laika posmā no 2011.gada līdz 2014.gadam grupas dalībnieki nolēma sevi muzikālā ziņā neierobežot un nebaidīties eksperimentēt ar vēl nedzirdētām skaņām, vietām pietuvojoties avangarda žanram.

Visjaunākais, bet droši vien arī ambiciozākais no pasākuma dalībniekiem ir trio «Wake Up», kas rada oriģinālu blūza, hārdroka un rokenrola savienojumu. Viņu muzikālais materiāls pārnes klausītāju 70.gados, rokmūzikas attīstības un milzīgu festivālu, tādu kā leģendārais «Woodstock», laikā un atmosfērā.

Grupai «Flying Fish» šī būs pirmā uzstāšanās. Tās sastāvā darbojas arī Rumjancevs, viens no festivāla organizatoriem. Kolektīvs sastāv no uzticīgiem žanra mīļotājiem un cenšas ar visiem spēkiem apvienot savā daiļradē ārtroka, progresīvā roka un metāla kanonus. Grupas repertuārā ietilpst ne tikai pašsacerētas kompozīcijas, bet arī kaverversijas no tādām grupām kā «Genesis», «Camel», «King Crimson», «Gentle Giant» u.c.

«Catherine Band» ir kolektīvs, kurš sāka spēlēt kā izklaides popgrupa, bet vēlāk pārslēdzās uz progresīvo roku. Grupa pagājušajā gadā izlaida debijas albumu «Across the line», kas sastāv no pašsacerētām kompozīcijām un grupas «Camel» dziesmas «The white rider» kaverversijas.

Ņemot vērā, ka minifestivāls notiks svētku priekšvakarā, tajā būs ne tikai grupu uzstāšanās, bet arī konkursi, izlozes no vadītājiem un personīgais «progresīvais» Salavecis.

Pirmais festivāls «Proguary» notika 2005. gadā Imantas kultūras namā, un tajā uzstājās sešas muzikālās apvienības. Nākamais festivāls notika pēc gada, bet pēc tam iestājās pārtraukums. Taču šogad festivāls atkal priecēs progresīvā roka fanus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu