«Nabaklab» Kolumbijas «black metal» duets «Inquisition»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

11. februārī plkst.20, klubā «Nabaklab» pirmo reizi Rīgā uzstāsies Kolumbijas «black metal» duets «Inquisition», informē koncerta organizatoru pārstāvis Jānis Jansons. Grupa izveidota 1988. gadā Kali, Kolumbijā. Sākumā tās dalībnieki muzicējuši «thrash metal» manierē, 1994. gadā mainot skanējumu uz «black metal».

1996. gadā grupas idejiskais līderis «Dagons» pameta dzimto Kolumbiju un devās uz ASV, kur atrada jauno bundzinieku «Incubus», lai sāktu darbu pie pirmā pilnā albuma ieraksta. Līdz pat šim brīdim grupas sastāvs nav mainījies. Tajā ģitāru un vokālu izpilda «Dagons», bet bungas spēlē «Incubus».

Kā pastāstīja Jansons, grupas muzikālo skanējumu raksturo lēni, dziļi un tumši ģitāru rifi, mainīgi spēlēšanas ātruma tempi dziesmās, ko paši mūziķi raksturo kā agrīnā «thrash metal» ietekmētu tumšu un haotisku «black metal». Grupas tekstos un daiļradē galvenokārt dominē kosmoloģija, astrobioloģija un pagānisms.

Grupas diskogrāfijā ir trīs mazalbumi, izlase un seši pilni albumi, no kuriem pēdējo «Obscure Verses for the Multiverse» izdevusi Francijas izdevniecība «Seasons Of Mist». Tās paspārnē ir arī tādi mūziķi kā «Mayhem», «Ghost Brigade», «Septic Flesh», «Shining», «Solstafir» un citi.

Koncertu iesildīs grupa «Dominanz» no Bergenas, Norvēģijas. Jansons pastāstīja, ka šī grupa Rīgā viesojusies jau vairākkārt, arī ar bēdīgi slaveno «Hades Almighty» ģitāristu, savulaik baznīcu dedzinātāju Jornu priekšgalā. Šogad grupai iznācis jauns albums - «Noxious» -, kurā kā viens no viesvokālistiem dzirdams arī «Immortal» līderis «Abbath».

Koncerta iesildošajā daļā uz skatuves kāps arī itāļu «death» un «black metal» grupa «Voltumna».

Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā «www.ticketshop.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu