«Nabaklab» notiks festivāla «Laba daba» ieskaņas pasākums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 31. janvārī, plkst.21 klubā «Nabaklab» notiks starptautiskā mūzikas festivāla «Laba daba» ieskandināšana, informē kluba pārstāvis Edgars Āboliņš. Koncertā uz skatuves kāps somu grupa «Kiveskives», apvienība «Roz Vitalis» no Krievijas un festivāla ilggadējie viesi - Nils Īle ar «Afro Ambient» un perkusionists Abduls Kamarā no Gvinejas.

Somu grupa «Kiveskives» izveidota 2008. gadā, un tās dalībnieki apvienību vairāk uzskata par prāta stāvokli, nevis muzikālu apvienību. Āboliņš pieļauj, ka tas ir tādēļ, ka grupa neiegrožo sevi konkrēta žanra rāmjos un tās mūzikā apvienotas psihodēliskā roka, «indie» mūzikas un elektroniska, dejojama «Nintendo rock» iezīmes, ko «Kiveskives» brīvi kombinē, kā vien ienāk prātā.

«Roz Vitalis» no Krievijas ierindojami «prog rock» žanrā. Viņi pie šī žanra turoties diezgan stingri, taču nevienu brīdi nepaliekot klišejiski un neradot nogurdinošo «šis ir kaut kur jau dzirdēts» sajūtu. Grupa Baltijā koncertējusi vairākkārt, tostarp festivālā «Baltic Prog Fest» Lietuvā.

Pasākumā uzstāsies arī «Labas dabas» regulārie viesi Īle ar perkusionistu apvienību «Afro Ambient» un Zviedrijā dzīvojošais gvinejietis - dejotājs un perkusionists Kamarā, kurš līdz šim festivālā uzstājies divreiz, savukārt Latvijas mūzikas klubā pirmo reizi.

«Laba daba» ir starptautisks mūzikas festivāls, kurš šogad Līgatnes novada Ratniekos norisināsies sesto reizi, bet kopumā - septīto. Biļetes uz festivālu pieejamas visās «Biļešu servisa» kasēs. 31. janvāris būs pēdējā diena, kad biļetes būs pieejamas par īpaši izdevīgu cenu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu