Klubā «One One Riga» koncertēs grupas «Manta» un «Martas asinis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Klubā «One One Riga» (kādreizējās «9k1 telpās», Šarlotes ielā 18a) 16. aprīlī plkst.20.30 notiks «Pavasara koncerts», kurā uzstāsies grupas «Manta» un «Martas asinis», informēja koncerta organizatoru pārstāve Aiga Upiniece. Koncertu par godu pavasara atnākšanai otro gadu pēc kārtas rīko biedrība «HI».

Ansamblis «Manta» tiecas nepiederēt ne pie viena konkrēta mūzikas virziena, tā daiļradē līdz ar to rodami dažādu noskaņu un stilu skaņdarbi. Grupa radusies, apvienojoties grupu «Hospitāļu iela» un «Gaujarts» dalībniekam Edgaram Šubrovskim un grupas «Gaujarts» solistam Edgaram Mākenam. Kopā ar viņiem grupā spēlē arī taustiņinstrumentālists Oskars Upenieks un bundzinieks Raitis Viļumovs.

Par labāko albumu alternatīvās mūzikas jomā 2014.gadā grupa nupat saņēmusi gan Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta mikrofons», gan balvu no portāla «Alternative.lv». Mūziķi aktīvi koncertē un strādā pie videoklipa dziesmai «k13», kura izmantota Jāņa Ābeles īsfilmā «Augstāk par zemi». Ar grupas dalību nesen izdots albums «Buržuāziskās filosofijas marasms četrām balsīm ar ansambli», kura dziesmas starp citām skanēs arī 16.aprīļa koncertā.

«Indie-dance» grupa «Martas asinis» pastāvēšanas laikā izdevusi piecus albumus, no kuriem «Ceturtais» un «Sestais» tikuši izvirzīti Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai «Zelta mikrofons» par veikumu 2013. un 2014. gadā. Grupas sastāvā spēlē Filips Derums, Reinis Jakobsons un Aigars Valdmanis. Grupas pazīstamākie skaņdarbi ir «Sniegavīri», «Var Būt Man Tev», «OK.Super!». Koncertā būs iespējams dzirdēt dziesmas gan no «Ceturtā», gan «Sestā» «Martas asiņu» albuma, gan arī, iespējams, kādu vēl līdz šim nedzirdētu skaņdarbu.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas «www.bezrindas.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu