Notiks atlases otrā kārta metālmūzikas festivālam Wacken Open Air

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 9. maijā, plkst.20 klubā «Melnā piektdiena» notiks konkursa «Wacken Metal Battle Latvia» otrās atlases kārtas koncerts, informēja kluba pārstāvis Valdis Bērzvads. Par dalību festivālā sacentīsies «heavy metal» grupa «Deodium», «death/metalcore» apvienība «Mayla», Daugavpils «thrash metal» grupa «Saintorment», Latgales folkmetālisti «Green Novice», kā arī «melodic death metal» apvienība «Sound Machinery» no Rīgas.

No konkursa pirmās kārtas, kas norisinājās 17. aprīlī, finālā iekļuva grupas «Legacy ID» un «Urskumug».

Konkursa «Wacken Metal Battle» Latvijas reģionālā atlase notiks ceturto reizi. Konkurss ir guvis starptautisku atzinību, un pašlaik tajā piedalās vairāk nekā 40 pasaules valstis, tostarp arī Latvija. Konkursa starptautiskais fināls notiks Vācijā, smagās mūzikas festivālā «Wacken Open Air». Starptautiskajā finālā reģionālo atlašu uzvarētāji 75 000 festivāla apmeklētāju klātbūtnē sacentīsies par iespēju iegūt labākās konkursa grupas titulu.

Kā norādīja Bērzvads, iepriekšējos gados mūzikas kolektīvi no Latvijas jau pierādījuši, ka spēj nopietni konkurēt starptautiskā līmenī. Pirmajā konkursa dalības reizē 2011.gadā Latvijas apvienība «Sacramental» starptautiskās žūrijas balsojumā ieguva godpilno trešo vietu.

Konkursa «Wacken Metal Battle Latvia» fināls paredzēts 6. jūnijā Rīgā, un tajā tiks noteikta viena grupa dalībai «Wacken Metal Battle» konkursa finālā Vācijā festivāla «Wacken Open Air 2015» laikā. Katrā atlases kārtā uzvarētāju noteiks žūrijas komisijas un koncerta apmeklētāju balsojums. Apmeklētāji varēs izteikt viedokli par grupām, balsojot par tām koncerta norises vietā.

Biļetes iepriekšpārdošanā no 5 eur interneta vietnē Ticketshop:

www.ticketshop.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu