«Nabaklab» uzstāsies grupas «Aurora» un «Zig Zag»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Vecrīgas klubā «Nabaklab» 4. jūlijā uzstāsies pašmāju mūzikas apvienības «Aurora» un «Zig Zag,» informēja kluba pārstāvis Edgars Āboliņš.

Pēc 22 gadu pauzes pagājušajā vasarā apvienojās leģendārā pašmāju alternatīvā roka grupa «Aurora,» lai sniegtu vairākus pārpildītus klubu koncertus un uzstātos lielākajos Latvijas festivālos. Arī šovasar apvienība nolēmusi darīt to pašu. Atšķirībā no pagājušā gada koncertiem «Aurora» pauž, ka šīs vasaras koncertsērija tai tiešām būs pēdējā.

Kā stāsta Āboliņš, «Aurora» ir netipisks gadījums Latvijas mūzikas skatuvē, iemantojot teju kulta statusu pašmāju mūzikas mīļotāju vidū, lai arī grupas mūžs bijis īss - tikai pieci gadi, kuru laikā nav izdots neviens oficiāls ieraksts. Pastāvēšanas laikā tapušas septiņas dziesmas, kas ierakstītas dažādās studijās, un zināmākās no tām ir «Sadauzītais bundzinieks,» «Fetišists» un «Barjera».

«Nabaklab» koncertā apvienībai pievienosies vēl viens Latvijas rokmūzikas grands - grupa «Zig Zag».

«Zig Zag» sākotnējais nosaukums ir «Arprāc,» un pirmajos tās pastāvēšanas gados apvienība spēlēja smagu pankroku un smago metālu, iespaidojoties no solista Gvido brāļa Igora grupas «Dzelzs ceļš». 1986.gadā no grupas aizgāja tās ģitārists Juris Lasinskis, taču grupu papildināja Arnis Zunde pie sintezatora.

Pārmaiņu rezultātā apvienības skanējums kļuva izsmalcinātāks un elektroniskiem skaņu efektiem pilns, un grupa mainīja nosaukumu uz «Zig Zag». Turpmāk, pateicoties tādām dziesmām kā «Signe melo» un «Vējam,» kā arī Gvido Lingas ekspresīvajam skatuves tēlam, grupa guva aizvien lielāku ievērību. 1988.gada nogalē, daudziem par satraukumu, «Zig Zag» šķīrās no sava ilggadējā skatuves līdera, taču jau pēc dažiem mēnešiem parādījās uz skatuves ar jaunu solistu - Lasinski, vienu no grupas dibinātājiem. Tieši šādā sastāvā «Zig Zag» muzicē joprojām.

Pasākums klubā «Nabaklab» sāksies plkst.21. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas tīmekļa vietnē «www.ticketshop.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu