Rudens sagaidīšana notiks Peldu ielā ar ražas svētkiem un «Alas folkfestivālu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kamēr laukos tiek novākta šā gada raža un vasarīgās dienas nomaina rudens, 5. septembrī folkklubā «Ala» notiks jau otrie Peldu ielas ražas svētki un folkfestivāls, kura laikā būs iespēja ne tikai ieturēt kārtīgu maltīti no jaunās ražas, bet arī baudīt tautas mūziku mūsdienīgā skanējumā septiņu grupu izpildījumā.

Muzikālās programmas neatņemama sastāvdaļa ir «Alas» kroga grupa «Folkvakars», kura izveidojās vienlaicīgi ar folkklubu. Būs dzirdami arī jauniešu muzikālie projekti «Teikas muzikanti» un «Dārdi», kā arī muzikāls projekts «Sventava», kurā apvienojušies Kurzemes muzikanti un Māris Muktupāvels.

Festivāla vakara daļu ieskandinās pavisam jauna, bet spēcīga apvienība «Brāļi un māsas», kurā apvienojušies mūziķi Artis Orubs, Ilze Grunte, Andris Grunte, Edgars Kārklis un Kristīne Kārkle. Gadu gaitā mūziķi ir tikušies dažādos projektos, kur liela loma bijusi tautas un pasaules mūzikai mūsdienīgā interpretācijā.

Šajā vakarā netiks aizmirsts neviens, jo plkst. 20 uz skatuves kāps «Jauno Jāņu Orķestris» un priecēs visus ar bezcerīgi romantiskām, ironiski ķecerīgām un lipīgām melodijām, kas neļaus palikt mierā nevienai, pat vissmagākajai kājai.

Festivālu noslēgs bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi», kuri ik pa laikam viesojas pie mums, padarot svētkus vēl košākus, spēcīgākus un enerģiskākus. «Auļi» spēlē galvenokārt instrumentālu mūziku. Grupas repertuāru veido oriģinālkompozīcijas, latviešu danču un dūdu melodiju aranžējumi, citu Eiropas tautu melodijas, kā arī kompozīcijas sitaminstrumentiem.

«Festivāla ideja tiek īstenota par godu ražas laikam, kas piepilda klētis un arodus, to daudzinot ar mūziku,» teic kluba īpašnieks Krišjānis Putniņš. «Gribējām sagādāt īpašas svinības gan sev, gan mūsu apmeklētājiem. Šis festivāls ļaus koncentrēti izbaudīt lielisko latviešu folkmūziku, atgādinot, ka tā var būt saistoša un mūsdienīga.»

Ieeja bez maksas.

«Folkklubs Ala Pagrabs» atrodas Vecrīgas sirdī, Peldu ielā 19. Tas ir pirmais un vienīgais tautas mūzikas klubs/krogs Latvijā, kurā ikviens var baudīt tradicionālo un moderno latviešu virtuvi, četrus vakarus nedēļā klausīties latviešu un citu pasaules tautu dzīvās mūzikas koncertus, dejot tradicionālās dejas un atpūsties latviskā gaisotnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu