Rīgā koncertēs blekmetāla izpildītāji «Enthroned» no Beļģijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vecrīgas klubā «Nabaklab» 22. septembrī uzstāsies melnā metāla izpildītāji «Enthroned» no Beļģijas, informē kluba pārstāvis Edgars Āboliņš. Kopā ar beļģiem «Enthroned» uz skatuves kāps brazīļu grupa «Nervo Chaos» un Dienvidāfrikas metālisti «Boargazm».

Beļģijas grupa «Enthroned» radusies 1993. gadā. Grupa popularitāti iekarojusi, galvenokārt pateicoties aktīvai koncertdarbībai un blekmetāla mūzikas virziena popularitātes viļņa sākumam. Pēc viena demo un vienas «split» plates izdošanas kopā ar apvienību «Ancient Rites» 1995.gadā grupa ieraksta un izdod debijas albumu «Prophecies Of Pagan Fire».

Gadu vēlāk seko intensīva koncertdarbība Eiropā kopā ar beļģu grupu «Ancient Rites» un zviedru «Bewitched», kas grupas vārdu nostiprina pasaules blekmetāla kartē.

1997.gada aprīlī grupai bija jāsāk darbs pie jaunā albuma ieraksta, taču bēdīgā kārtā grupas dibinātājs un reizē arī bundzinieks Dans Vandeplass ar skatuves segvārdu «Cernunnos» izdara pašnāvību. Gadu vēlāk grupa izdod piemiņas mazalbumu bundzinieka godināšanai. Otrais apvienības pilnais albums - «Toward The Skullthrone Of Satan» - dienas gaismu ierauga 1997.gada nogalē. Tam seko atgriešanās Eiropā koncerttūres ietvaros kopā ar žanra smagsvariem «Dark Funeral». Grupas trešais albums - «The Apocalypse Manifesto» - izdots 1999.gadā. Tā koncepcija skar Bībeles tematiku par apokalipsi, interpretētu skandināvu mitoloģijas perspektīvās.

«Enthroned» ražīgi turpina darīt to, kas viņiem vislabāk sanāk - intensīva koncertdarbība visā pasaulē, albumu ierakstīšana un tumšo spēku apdziedāšana visdažādākajos aspektos. Kopumā grupas kontā ir desmit pilnie albumi, no kuriem pēdējais - «Sovereigns» - izdots 2014.gadā.

Lielākie sarežģījumi, kas grupu nepamet ne mirkli, ir sastāva maiņas, kas notiek tikpat regulāri kā jauna albuma ierakstīšana vai izdošana. Taču «Enthroned» turpina aktīvi muzicēt, 22. septembrī beidzot piestājot ar koncertu arī Latvijas galvaspilsētā Rīgā.

Koncerta biļetes pieejamas interneta vietnē «www.ticketshop.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu