Rīgā atgriežas Šveices folkmetālisti «Eluveitie»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 8. decembrī, klubā «Melnā piektdiena» spēlēs viena no Šveices folkmetāla karstākājām eksportprecēm - «Eluveitie». Grupai līdzi tūrē brauc islandiešu viking/folk metāla vienībā – «Skalmöld» un beļģu metal/folk grupa «Ithilien».

«Eluveitie» bāzējas uz daudz senāku aizvēsturi - daļa tekstu viņiem ir romiešu laikā Alpos skanējušajā gallu valodas paveidā (gaulish), bet pats grupas nosaukums ir Šveices senā nosaukuma (Helvēcija) skanējums pirms vairāk nekā 2000 gadiem izmirušajā etrusku valodā. Savas desmit gadus ilgās darbības laikā «Eluveitie» ir bijuši ārkārtīgi aktīvi mūziķi, izlaižot pa ierakstam praktiski katru gadu — lielākā daļa albumu (ieskaitot Helvetios albumu) ir ieturēti Skyforger-veidīga folkmetāla garā, taču ir arī akustiskie ieraksti. Paralēli tipiskajiem roka instrumentiem (ģitāras, bungas) «Eluveitie» izmanto arī stabules, mandolīnu, dūdas, vijoles un tamlīdzīgus smagajā mūzikā šad tad pielietotus instrumentus. Tomēr «Eluveitie» astoņu cilvēku kolektīvs pilnīgi noteikti ir vienīgais, kurā skan arī leijerkaste.

«Skalmöld» ir 2009. gadā Reikjavīkā izveidota islandiešu viking/folk metal grupa. Kopš savas izveides, viņi ir izdevusi trīs studijas albumus un 2011. gadā aprīlī «Skalmöld» noslēdza vienošanos ar Austrijas izdevniecību «Napalm Records» un pārrakstīja savu albumu «Baldur». Vienošanos ar «Napalm Records» palīdzēja mūziķiem tikt uz Wacken Open Air festivālu 2013. gadā. Taja paša gada novembrī kolektīvs vairākkārt uzstājās kopā ar Islandes valsts simfonisko orķestri.

«Ithilien»
«Ithilien» Foto: Publicitātes foto

Beļģu folk metal grupa «Ithilien» pilnā krāšņumā apvieno sevī episko black un death metālu kopā ar ķeltu, vikingu un skandināvu tradicionālo tautas mūziku.

Koncerta sākums ir 20:00. Durvis: 19:00. Biļetes var iegadāties vietnē ticketshop.lv. Pirmo biļešu cena ir 15€. Tālāk cenas pieaugs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu