«Nabaklab» radio «Naba» 13. dzimšanas dienas svinības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Šovakar plkst.21 Vecrīgas klubā «Nabaklab» norisināsies «Latvijas Radio 6» - Latvijas Universitātes radio «Naba» - 13.dzimšanas dienas svinības, kurās skanēs enerģiska mūzika dažādām gaumēm, informē radio «Naba» pārstāve Anete Enikova. Koncertā uzstāsies Itālijas romantiskā «anarcho punk» grupa «Kalashnikov Collective» un pirmā Padomju Savienības «anarcho punk» grupa «Otdjel samoiskorenenija», kā arī muzikālās apvienības no Latvijas «Martas asinis», «Tehnikums» un Nils Īle kopā ar «Afroambient». Koncertā varēs dzirdēt arī radio «Naba» mūzikas instruktoru un DJ uzstāšanos.

Abas šī vakara ārzemju muzikālās apvienības ir ar senu darbības vēsturi - «Kalashnikov Collective» ir 1996.gadā Itālijas pilsētā Milānā radusies grupa, kas savā mūzikā apvieno ātrus «punk» ritmus ar melodiskām ģitārām un taustiņinstrumentiem, kurus papildina divu meiteņu vokāls, kopā veidojot sev unikāli raksturīgo un atpazīstamo skanējumu. Toties «Otdjel samoiskorenenija» ir 1982.gadā toreizējā Ļeņingradā radusies «anarcho punk» grupa, kura tiek uzskatīta par pirmo šajā žanrā spēlējošo grupu Padomju Savienībā. Grupa pastāvēja līdz 1984.gadam, kad KGB jeb Valsts drošības komiteja par Padomju Savienības un tās līderu izsmiešanu dziesmā «Vojennaja monarhija» konfiscēja grupas materiālus un lika tās dalībniekiem parakstīties par turpmākas grupas darbības neturpināšanu.

Radio «Naba» jubilejas svinību laikā tiks prezentēta īpaši šim pasākumam izdota grupu «Kalashnikov Collective» un «Otdjel samoiskorenenija» kopīga kasete. Toties sarunas ar grupu līderiem šodien plkst.15.10 varēs dzirdēt radio «Naba» tiešajā ēterā. Sarunu starplaikos tiks atskaņotas arī kompozīcijas no jaunās kasetes. Grupas viesojas Latvijā ar nekomerciālās apvienības «Rotten Smile» gādību.

Latvijā pirmā etnoperkusiju grupa «Afroambient» un Nils Īle šajā vakarā piedāvās mežonīgus Āfrikas mūzikas ritmus. Grupas nosaukums «Afroambient» nozīmē - Āfrikas noskaņas, taču mūziķi savā izpildījumā spēlē ne tikai Āfrikas mūziku. Koncertos var saklausīt arī Brazīlijas, Indijas, Austrālijas u.c. noskaņas. Savukārt sintīpopa duets «Tehnikums» ir šī gada jaunatklājums Latvijas mūzikā, iepazīstinās ar šī gada laikā tapušajiem skaņdarbiem. Toties vakara atklājēji latviešu indī deju trio «Martas asinis» ir viena no patlaban interesantākajām neatkarīgās deju mūzikas grupām. Dibināta 2009.gadā, bet līdz šim izdevusi jau sešus albumus, no kuriem pēdējais ir izdots «Naba music/ Melo Records» izdevniecībā un veltīts neatkarīgajai deju mūzikai.

Pasākuma laikā norises vietā varēs apskatīt fotoizstādes «13x13» laureātu darbus, kas tapuši par tēmu «Dzirdēt».

Pasākuma apmeklējums maksās piecus eiro.

Radio «Naba» ir brīvā formāta programma, kas pirmo reizi FM viļņos izskanēja 2002.gada 1.decembrī. Tā tapa ar Latvijas Universitātes un Latvijas Radio atbalstu kā atsevišķs Latvijas Radio kanāls. Patlaban radio «Naba» raida FM 95,8 frekvencē, bet pasaulē to ir iespējams klausīties internetā - «www.naba.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu