«Melnajā piektdienā» šovakar metāls no Šveices un Beļģijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar plkst. 20 klubā «Melnā piektdiena» (Brīvības ielā 193c) Latvijas klausītāju priekšā stāsies trīs ekstrēmā metāla grupas no Šveices, Islandes un Beļģijas, no kurām divām raksturīgākais instruments ir leijerkaste, informē klubā.

Šveices folkmetāla varoņi «Eluveitie» ražīgi darbojas no 2004. gada, kad stabulnieks Hrīgels Glancmans (Chrigel Glanzmann) sāka eksperimentēt, sacerot mūsdienīgas un labā nozīmē izklaidējošas dziesmas sen izmirušajā «gaulish» valodā - tajā, ko mūsdienu Šveices teritorijā dzīvojošie ķelti lietoja vēl pirms romiešu laikiem. Likumsakarīgi, ka «Eluveitie» dziesmas ir veltītas dziļai senvēsturei - tai, kurā vēl nepastāvēja rakstība. Jau kopš pirmsākumiem «Eluveitie» unikālo skaņu dod leijerkastniece Anna Mērfija, kam ar laiku pievienojušies divi ģitāristi, basists, vijolniece un bundzinieks. Ar savu unikālo folkmetāla veidu «Eluveitie» iekarojuši visu pasauli, nepārtraukti braucot pieprasītās koncerttūrēs un gandrīz katru gadu izlaižot pa kādam ierakstam — pagājušogad iznāca jaunākais albums «Origins». Vairākos interneta mūzikas servisos, kā «Spotify», šveicieši ir kļuvuši par visklausītāko metālgrupu, pārspējot pat tādus kolektīvus kā «Metallica» un «Black Sabbath» tiešsaistes klausījumu skaita ziņā.

Līdz ar «Eluveitie» uzstāsies vēl vieni leijerkastnieki - «Ithilien» no Beļģijas, kas spēlē melnu, episku un monumentālu folkmetālu, stāstot savukārt par savas zemes raibo vēsturi. Viņi izmanto arī dūdas un īpaši mežonīgu bungošanu. Beļģijas jauniešu komanda spēlē kopā ar «Eluveitie» jau ilgi — koncerttūrē plānoti teju septiņdesmit koncerti, tā iesniegsies arī nākamajā gadā.

Visbeidzot, islandiešiem raksturīgo melanholisko un melodisko mūziku ar eksperimentālu avangarda metālu kopā pludinās «Skálmöld». Grupa, kas pastāv tikai sesto gadu, bet atzīmējusies ne vien ar trim albumiem: «Skálmöld» vairākkārt spēlējuši lielkoncertus kopā ar «Sinfóníuhljómsveit Íslands», tātad Islandes simfonisko orķestri.

Biļetes kluba kasē 25 eiro.

www.melnapiektdiena.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu