Rīgā atgriežas metālisti «Cannibal Corpse»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Klubā «Melnā piektdiena» 23. aprīlī savas Eiropas turnejas ietvaros uzstāsies ASV death metal grupa «Cannibal Corpse». Grupas sastāvā 23. aprīlī koncertā būs Džordžs «Corpsegrinder» Fišers (vokāls), Aleks Vebsters (bass), Robs Barets (ģitāra), Pats O'Braiens (ģitāra), Pols Mazurkevičs (bungas). «Cannibal Corpse» koncertā iesildīs grupas «Krisiun» un «Hideous Divinity».

«Cannibal Corpse» dzimusi pašās 80. gadu beigās un jau 1990. gadā ierakstīja savu pirmo albumu «Eaten Back to Life», ko sākotnēji mūzikas kritika, šausminoties par tekstiem un pussapuvušu līķi uz albuma vāka, nolīdzināja līdz ar zemi, bet alternatīvi noskaņotā publika uztvēra ar sajūsmu, ko cenzūras aizliegumi Eiropā tikai un vienīgi pastiprināja.

Jau nākamie albumi «Butchered at Birth» (1991) un «Tomb Of The Mutilated» (1992) pacēla mūziķus kulta grupas statusā. Albumiem sekoja arī pirmie koncerti Eiropā un Krievijā. 1994. gadā iznākusī plate «The Bleeding» guva vēl lielākus panākumus – to pamatoti var uzskatīt par vienu no pārdotākajiem death metal albumiem. Taču šis albums iezīmē arī zināmu lūzuma punktu grupas darbībā. Proti, ieraksta laikā aizsākušās nesaskaņas noveda pie tā, ka, sākot darbu pie nākamā albuma, ar kolēģiem konfliktēja un no grupas aizgāja tās tā brīža līderis Kriss Bārnss. Viņa vietā stājās Džordžs Fišers (pirms tam spēlējis «Monstrosity»).

Lielā steigā uz kvalitātes rēķina tika ierakstīts albums «Vile» (1996), tad sekoja gadu ilga koncertturneja, tiek ierakstīts «Gallery of Suicide» (1998), vēl gadu vēlāk – «Bloodthirst». 2000. gadā tiek izdots koncertierakstu albums «Live Cannibalism», kam seko ne visai veiksmīgie «Gore Obsessed» un «The Wretched Spawn».

Pēc krituma grupas «Cannibal Corpse» darbībā sekoja pacēlums – albums «Kill», kas aizrauj ar jaunu sparu, spēcīgu paātrinājumu un pavisam melniem tekstiem. Tad sekoja vēl divi albumi.

2014. gada iznāk jau trīspadsmitais grupas albums «A Skeletal Domain».

Biļetes uz koncertu nopērkamas vietnē www.ticketshop.lv. Koncerts sāksies 20:00, bet ieeja klubā jau no 19:00.

Rīgā «Cannibal Corpse» uzstāsies jau sesto reizi, un katra no tām grupas cienītājiem bijis neatkārtojams muzikāls piedzīvojums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu