Rīgā uzstāsies žanra pamatlicēji - grupa «Death DTA»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no sociālajiem tīkliem

Otrdien klubā «Melnā piektdiena» (Brīvības ielā 193c.) notiks viens no gada gaidītākajiem koncertiem smagajā mūzikā - spēlēs klasiskā komanda «Death DTA», no kuras nosaukuma ekstrēmais «death» metāls savulaik aizguvis nosaukumu visam žanram.

Protams, grupas sastāvā nekādi neieraudzīsim tās dibinātāju un dziesmu autoru Čaku Šuldineru, kurš mira 2001. gadā pēc smagas cīņas ar smadzeņu audzēju. Ģeniālais ģitārists un dziedātājs nodibināja «Death» jau 1983. gadā, kad eksperimentēja, kombinējot tolaik vēl tikai nesen dzimušās ekstrēmā metāla skaņas ar progresīvā roka sarežģītājiem ritmiem un sologājieniem. Klausītāju vidū «Death», neskatoties uz savu padrūmo nosaukumu, vienmēr tikusi uzskatīta nevis par primitīvi brutālu, bet gan drīzāk par filosofiski noskaņotu komandu, ko parāda tādi grupas albumu nosaukumi kā «Human», «Spiritual Healing», «Individual Thought Patterns», «Symbolic» un visbeidzot «The Sound of Perseverance». Pēc šī albuma izdošanas 1998. gadā Čaks Šuldiners paspēlēja divās citās grupās, līdz viņam tika atklāts neārstējams vēzis smadzenēs. Līdz ar dibinātāja nāvi «Death» kļuva par vēsturi.

www.melnapiektdiena.lv

Bet tikai līdz 2010. gadam, kad Ēriks Greifs - Čaka Šuldinera draugs, grupas menedžeris, ģimenes advokāts, testamenta izpildītājs un trasta turētājs vienā personā, noorganizēja veco albumu pārizdošanu remāsterētās versijās. Lai godinātu mirušā līdera atceri, uz labdarības koncertiem savācās bijušie «Death» dalībnieki, kas nu jau spēlē citās grupās, bet piemiņas tūrei izmantoja nosaukumu «Death to All», ko vēlāk saīsināja līdz «Death DTA». Tā kā klausītāji pieprasīja vēl (turklāt pa šo laiku izauguši jauni metāla fani, kuriem nav bijusi iespēja skatīt «Death» līdz 1998. gadam), Čaka Šuldinera biedri turpina uzstāties — un «European Thought Patterns» tūres ietvaros beidzot ir tikuši arī līdz Latvijai!

Otrdienas koncertā «Death DTA» sastāvā būs basists Stīvs Di Džordžio («Sadus», «Testament»), bundzinieks Džīns «Atompulkstenis» Hoglans («Fear Factory», «Dark Angel», «Dethklok» u.c.), kā arī Bobijs Koelble un Makss Felpss no «Exist»).

Par iesildītājiem būs Vācijas progmetālisti «Obscura», bet koncerta īpašie viesi - vietējie tehniskā metāla pionieri «Neglected Fields», pēc deviņu gadu pauzes atsāka spēlēt vien pērn. «Kad es biju jauns muzikantiņš, tieši «Death» kompozīcijas man radīja vēlmi būt ne vien labam ģitāristam un dziedātājam, bet arī saturīgu dziesmu autoram. Es pārdzīvoju, kad Šuldiners nomira. Kas to būtu domājis, ka reiz tomēr man būs iespēja spēlēt ar «Death DTA» vienā koncertā!» saka «Neglected Fields» līderis Sergejs Kustovs.

Klubs būs atvērts no 19:00, koncerta sākums 20:00.

Biļetes iepriekšpārdošanā no 20 eiro, iepriekšpārdošanā vietnē Ticketshop.lv.

www.ticketshop.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu