«Melnajā piektdienā» grupa «Tyr» no Farēru salām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Klubā «Melnā piektdiena» 14. augustā uzstāsies viena no spožākajām vikingmetāla leģendām «Tyr» no Farēru salām, informē kluba sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Raisa Smirnova.

«Tyr» ir folkmetāla grupa no Farēru salām, kas dibināta 1998.gadā. Grupas muzikālais stils tiek raksturots kā progresīvais folkmetāls. Kolektīva daiļrades pamatā ir skandināvu, Farēru salu mitoloģija un folks ar vieglu klasikas piesaisti.

Grupas nosaukums «Tyr» nozīmē «kara dievs».

Par īstu sasniegumu kļuva grupas dalība 2001.gadā festivālā «Prix Foroyar». Kompozīcija «Ormurin Langi» kļuva par hitu. 2002.gadā tā pati dziesma Islandē iekļuva radio mūzikas topā. Tajā pašā 2002.gadā grupa nospēlēja 30 koncertus piecās valstīs - Dānijā, Islandē, Farēru salās, Norvēģijā un Latvijā. Īpašu popularitāti «Tyr» ieguva tieši Islandē un savā dzimtenē.

Savas darbības laikā grupa ir izdevusi astoņus albumus.

Pasākums klubā «Melnā piektdiena» sāksies plkst.20. Koncerta iesildītāju lomā būs latviešu vikingfolka metāla apvienība «Varang Nord».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu