«Nabaklab» notiks «Alis P» koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 17. oktobrī klubā «Nabaklab» notiks pagaidām vienīgais apvienības «Alis P» koncerts 2016. gadā. Ņemot vērā vairāku grupas mūziķu noslogojumu, sanācis, ka šis koncerts ir pirmā «Alis P» uzstāšanās šogad un iespējams, arī vienīgā 2016. gadā.

Grupu «Alis P» Zviedrijā 1979. gadā izveidoja tās līderis un virzītājspēks Gundars Rullis, pirms tam spēlējot par leģendāru kļuvušajā trimdas latviešu grupā «Prusaku ansamblis». Pirmais ieraksts – plate «Alis iet pastaigāt», tika izdots 1988. gadā, pēc kuras sekoja ilgāks klusuma periods – «Alis P» nākamais ieraksts «Uz priekšu» tika izdots jau 2009. gadā Rīgā, ierakstu izdevniecības «Gauja» paspārnē. Kopš tā laika mainījies arī apvienības sastāvs, kurā šobrīd, neskaitot dziesmu tekstu un mūzikas autoru Gundaru Rulli, spēlē arī Edgars Rubenis, Edgars Āboliņš un Elizabeta Lāce. Pēdējie divi grupas albumi «Attiecību putra» un «Ciparu pasaule» izdoti attiecīgi 2012. un 2015. gadā. «Alis P» pēdējais ieraksts saņēmis atzinīgus novērtējumus Latvijas mūzikas apskatnieku vidū, iekļūstot vairākos 2015. gada labāko Latvijas albumu topos un ticis nominēts arī Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai nominācijā «Labākais roka un metāla mūzikas albums».

«Nabaklab» atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, koncerta sākums plkst. 21:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu