Melnajā piektdienā «Destruction» un sieviešu «thrash» metāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

20. janvārī «Melnajā piektdienā» Rīgā viesosies vācu «thrash metal» grupa «Destruction» un Brazīlijas kolektīvs «Nervosa», kurā muzicē trīs dāmas. Šī ir viena no zināmākajām «all-female thrash» grupām pasaulē.

«Destruction» izveidota 1982. gadā Vācijā, vispirms gan ar nosaukumu «Knight of Demon», kas jau samērā drīz tika nomainīts pret «Destruction». Pirmsākumos grupas sastāvā spēlēja basģitārists un vokālists Marsels Šimers (Marcel «Schmier» Schirmer), bundzinieks Tommi Sendmens (Tommy Sandmann) un ģitārists Maiks Sifigers (Mike Sifringer).

1984. gadā grupa izdeva demo ierakstu «Bestial Invasion of Hell», kurā citu starpā tika iekļauta arī kompozīcija «Mad Butcher». Šī kompozīcija negaidīti guva tik lielu popularitāti, ka pārtapa par «Destruction» jaunā albuma nosaukumu, kurš dienas gaismu ieraudzīja 1987. gadā. Ar «Mad Butcher» mūziķi jau kļuva zināmi arī ārpus Vācijas robežām un devās Eiropas tūrē ar populārajiem Motorhead.

«Destruction» diskogrāfijā ir 14 studijas albumi, kas grupai nodrošinājuši ievērojamu vietu pasaules metālmūzikas vēsturē: «Infernal Overkill» (1985), «Eternal Devastation» (1986), «Release from Agony» (1988), «Cracked Brain» (1990), «The Least Successful Human Cannonball» (1998), «All Hell Breaks Loose» (2000), «The Antichrist» (2001), «Metal Discharge» (2003), «Inventor of Evil» (2005), «Thrash Anthems» (2007), «D.E.V.O.L.U.T.I.O.N» (2008), «Day Of Reckoning» (2011), «Spiritual Genocide» (2012) un «Under Attack» (2016).

«Destruction»
«Destruction» Foto: Publicitātes foto

Grupas pēdējais veikums «Under Attack» ieturēts sava stila rāmjos un dod iespēju gūt baudu no aizrautīga thrash žanra labākajās tradīcijās. 12 kompozīciju lirikas vēsta par tādām tēmām kā politika, kari, sociālā nevienlīdzība un citas mūsdienu sabiedrības problēmas. Mūzika ar savu oldschool 80. gadu skanējumu atsauc atmiņā grupas agrīno daiļradi.

Rīgā «Destruction» un «Nervosa» apmeklētājiem piedāvās interesantiem aranžējumiem un balss diapazonu daudzveidību piesātinātu šovu un aizvedīs aizraujošā ceļojumā heavy metal zelta laikmetā.

Biļetes uz koncertu vietnē ticketshop.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu