«Nabaklab» diskusija par mūzikas žurnālistiku Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Pirmdien, 12. decembrī plkst. 18 mūzikas klubā «Nabaklab» (Z.A. Meierovica 12) notiks radio NABA raidījuma «Vārnu laiks» ārpus ētera organizēta diskusija par mūzikas žurnālistiku Latvijā. Diskusijā piedalīsies pieredzējuši mūzikas žurnālisti, kā arī vairāku nozīmīgu Latvijas mediju pārstāvji. Ieeja pasākumā bez maksas.

Diskusijā piedalīsies: Uldis Rudaks (diena.lv), Jānis Žilde (tvnet.lv), Sandris Vanzovičs (nra.lv), Kaspars Zaviļeiskis (mūzikas PR aģentūra ParaPops), Reinis Graudiņš (alternative.lv), Nora Rieksta-Ķenģe (delfi.lv), kā arī Ēriks Saksons (Chaula TV).

Ar mainīgu intensitāti mūzikas nozarē iesaistīto starpā aktualizējas jautājums par mūzikas žurnālistiku un tās uzdevumiem. Kādi ir mūzikas žurnālistikas mērķi un ko no tās sagaida vai arī nesagaida mūziķi, koncertu apmeklētāji, ziņu portālu lasītāji? Vai mūzikas žurnālistu pārziņā ir aktualitāšu piefiksēšana, tās pārpublicējot, vai arī viņu pārziņā jābūt oriģināla satura radīšanai, mākot saskatīt mūziķu aktivitātēs noteiktas kopsakarības? Kāda ir mūzikas žurnālistikas specifika un ikdiena, kādus brīnumus uz ziņu portālu redakcijām sūta mūziķi un viņu menedžeri, kur tiek meklēta informācija, kāpēc to publicē vai nepublicē? Diskusijas ietvaros tiks pārrunāti šie, kā arī vairāki citi ar pasākuma tēmu saistīti aspekti.

Diskusijas sākums pl. 18. Paredzamais pasākuma ilgums ir 2 h.

Ieeja bez maksas.

Sarunu cikls «Vārnu Laiks Nabaklab» ir izglītojoša radio NABA raidījuma «Vārnu Laiks» ārpus ētera aktivitāte, analizējot dažādus ar mūziku saistītus procesus. Turpinājumā šajā sarunu ciklā tiks apskatītas šādas tēmas: «Koncertu rīkotāju un apmeklētāju kultūra», «Mūzika un depresija», «Dziļā Latvijas pagrīde» u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu