«Nabaklab» feministu panks - duets «Razor Cunts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9. martā, plkst.21 klubā «Nabaklab» notiks pasākums «Sieviešu paģiru diena», kurā uzstāsies feministiskais pankmūzikas duets «Razor Cunts» no Berlīnes, kā arī Latvijas pankroka grupa «PND», informē klubā.

Abus kolektīvus vieno ne tikai piederība pankrokam, bet arī nevairīšanās savās dziesmās saukt lietas īstajos vārdos, nereti klausītājus apzināti provocējot. «Pārdomas par apkārt valdošajiem aizspriedumiem, attiecību sarežģījumiem, mēnešreizēm, seksualitāti ir vien pāris daudzveidīgās tematikas piemēri, par ko no sava skatpunkta stāsta katra no grupām,» pauda klubā.

Koncerta grupa «PND» uzstāsies akustiski.

«Razor Cunts» ir Berlīnē bāzēts duets, kurā darbojas Ambika Tompsone (čells, bungas, balss) un Džeina Fleta (čells, tamburīns, balss). Radošo darbību mūziķes sāka 2014.gadā šaurā draugu lokā, kas piederīgs Vācijas lesbiešu, geju, biseksuālu un transpersonu kopienai. Gadu vēlāk duets ierakstīja pirmās dziesmas un izdeva debijas minialbumu «Chickmeat». Līdzās muzikālajai darbībai dueta dalībnieces organizē feminisma un seksuālo minoritāšu kustībai piederīgus festivālus.

Savukārt latviešu pankroka veterāni «PND» radījuši dziesmas, kuras var dēvēt par latviešu pankmūzikas klasiku. Pirmais un pagaidām vienīgais grupas albums «Kas tas ir PND?» nāca klajā 2008. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu