«Nabaklab» ASV «sludge metal» apvienība «Crowbar»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

27. martā Rīgā, radio «Naba» klubā «Nabaklab» uzstāsies ASV sludge metal apvienība «Crowbar», inform'e klubā. Koncertu ievadīs Somijas stoner roka grupa «Damnesty» un dj Čīpaks. Koncertu rīko apvienība «Circle Pit Shows» un «Edgarīno Rock Koncerti» .

«Crowbar» tiek uzskatīta par vienu no ietekmīgākajām Ņūorleānas smagās mūzikas grupām un ar savu ekstrēmi zemo, plašo skanējumu atstājusi paliekošu iespaidu uz sludge un doom metal žanru kopumā. Apvienība radusies 1988. gadā un savā mūzikā cita starpā iekļauj arī hardcore/punk raksturīgas ritmiskas, ātras pārejas, vienlaikus saglabājot sludge raksturīgo smagnējumu.

Šīs hardcore saknes meklējamas 1989. gadā, kad «Crowbar» līderis Kirks Vindšteins (Kirk Windstein) izveidoja grupu uz sava iepriekšējā kolektīva «Shell Shock» bāzes. Mūziķis līdz 2013. gadam spēlējis arī smagās metāla supergrupā «Down» kopā ar Filu Anselmo (Phil Anselmo) no «Pantera». Šobrīd Kirks joprojām muzicē arī grupā «Kingdom of Sorrow», kuru izveidoja kopā ar «Hatebreed» ģitāristu Džeimiju Džasta (Jamey Jasta).

«Crowbar» pirmais albums, kurš tika izdots 1991. gadā, plašu popularitāti neguva, taču ar apvienības otro ierakstu 1993. gadā grupa beidzot pieteica sevi plašākam klausītāju lokam, parādoties mūzikas kanāla MTV rubrikā «Headbanger’s Ball». Par labu nāca arī ilggadējā draudzība ar smagās mūzikas smagsvariem «Pantera».

Līdz šim «Crowbar» izdevuši vienpadsmit studijas albumus, no kuriem pēdējais – «The Serpent Only Lies» iznācis 2016. gada nogalē alternatīvās mūzikas izdevniecības «E1 Music» paspārnē.

Klubs «Nabaklab» atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, biļetes pieejamas interneta vietnē www.ticketshop.lv un, kā ierasts, pirmās biļetes nopērkamas par īpaši izdevīgu cenu. Ņemot vērā kluba ierobežoto ietilpību, aicinām biļetes iegādāties laikus.

Koncerta sākums plkst. 20. «Crowbar» Latvijā viesosies pirmoreiz.

www.facebook.com

Biļētes iegādājamas ticketshop.lv vietnē internetā.

www.ticketshop.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu