Rīgā atgriežas bijušais «Iron Maiden» solists Bleizs Beilijs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10. maijā klubā «Nabaklab» (Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12) uzstāsies bijušais leģendāro grupu «Iron Maiden» un «Wolfsbane» solists Bleizs Beilijs (Blaze Bayley), kurš, pārtraucot darbību «Iron Maiden», jau vairākus gadus pievērsies solokarjerai.

Bleiza Beilija muzikālās gaitas sākās 1984. gadā, kad, dažādu nakts darbu nomocīts, kā vokālists izmēģināja spēkus Lielbritānijas glemroka grupā «Child’s Play» un pieņēma savu pseidonīmu (mūziķa īstais vārds ir Beilijs Aleksandrs Kuks). Tālākās muzikālās aktivitātes turpinājās grupā «Wolfsbane» un septiņu gadu garumā viņš bija tās līderis un vokālists. 1988. gadā par grupu interesi izrādīja slavenais producents Riks Rubins un pēc līguma noslēgšanas ar viņa ierakstu kompāniju «Def American Rec.», klajā nāca pirmais «Wolfsbane» albums «Live Fast, Die Fast». 1990. gada «Iron Maiden» Lielbritānijas koncertturnejā «Wolfsbane» bija iesildošā grupa. Pirmais albums tika pārdots 25 tūkstošu tirāžā, grupa tika dēvēta par britu rokenrola nākotni, taču producents bija gaidījis ko vairāk un novērsās no jaunajiem censoņiem. Kopš tā laika «Wolfsbane» joprojām koncertē, neņemot vērā vairākas ilgas klusuma pauzes un ziņas par apvienības izjukšanu.

1993. gada februārī viens no labākajiem vokālistiem rokmūzikas vēsturē, Brūss Dikinsons, sensacionāli paziņoja par savu aiziešanu no grupas «Iron Maiden». Pēc dažām nedēļām ar piedāvājumu ieņemt vakanto vokālista vietu grupā pie Bleiza vērsās tās līderis Stīvs Hariss. Pēc smagas iekšējas cīņas par uzticību savai grupai un pārdomām par tās nākotnes perspektīvām, Bleizs nolēma piekrist. Ar «Iron Maiden» ierakstīti divi studijas albumi un Beilijs «Iron Maiden» pameta, pie grupas vokālajiem pienākumiem atgriežoties Brūsam Dikinsonam 1999. gadā. Uzreiz pēc šiem notikumiem Bleizs Beilijs dibina sava paša vārdā sauktu grupu un izdod kritiķu atzinīgi novērtēto pirmo albumu «Silicon Messiah».

Latvijā mūziķis uzstāsies ceturto reizi, 2009. gadā veiksmīgi aizvadīts viņa koncerts Rīgas klubā «Melnā piektdiena», 2015. gada gada jūnijā viņš uzstājās Liepājas rokklubā «Fontaine Palace», bet pagājušogad «Nabaklab».

Koncerta sākums plkst. 20:00. Biļetes pieejamas interneta vietnē www.ticketshop.lv.

Koncertu ievadīs pašmāju grupa «Rebel Riot», kura arī izdevusi jaunu albumu «The Good, The Bad, The Evil».

Koncerta sākums 21.00. Biļešu cena no 6 eur.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu