1. rokkafejnīcā folkmūziķis Stjū Larsens

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

28. oktobrī, Latvijas 1. rokkafejnīcā (Rīgā, Mārstaļu 2/4), uzstāsies talantīgais austrāliešu dziesminieks un folkmūziķis Stjū Larsens (Stu Larsen). Latviju viņš apmeklēs pirmoreiz, un šis koncerts būs daļa no jaunākā, 21. jūlijā iznākošā albuma «Resolute» atbalsta turnejas.

Iepriekšējais Stjū Larsena, debijas, albums «Vagabond» iznāca 2014. gadā. Nozīmīgu lomu tā tapšanā ierakstā un jo īpaši producēšanā ieņēma viņa draugs, romantiskais britu dziesminieks Passenger jeb Maikls Rozenbergs. Jāatgādina, ka Passenger Rīgas koncerts pagājušajā rudenī bija pilnībā izpārdots.

Stjū uzauga mazpilsētā Austrālijas austrumkrastā, un iespējams, ka tur, līdzīgi kā vecāki, būtu pavadījis arī visu mūžu, jo dzīve šķita rāma un sakārtota. Tomēr darbs lika viņam sākt braukāt uz citu pilsētu, un pusaudžu gados iesāktā dziesmu sacerēšana aizvien uzstājīgāk urdīja lūkoties pēc plašākiem apvāršņiem. Rezultātā Stjū iepazīstas ar Passenger, kļūst par viņa koncertturnejas menedžeri un vēlāk sāk uzstāties pirms viņa koncertiem. Gan mazos klubos, gan jau lielākās zālēs un festivālos sākumā Austrālijas, pēc tam citu valstu auditorija pamazām iepazīst Larsena sacerētās dziesmas. Nolemjot saknē mainīt savu dzīvi, Stjū pamet drošo pamatdarbu bankā un dodas pasaules iepazīšanas tūrē, kas turpinās joprojām.

Likumsakarīgi, ka nākamais solis ir debijas albuma «Vagabond» ierakstīšana. 2014. gadā tas arī top, Stjū dziedot, spēlējot akustisko ģitāru un mutes harmonikas, Passenger piedaloties un producējot; kā arī iesaistot virkni ļoti labu mūziķu. Tai skaitā Austrālijā pazīstamo stīgu grupu «Enigma Quartet».

Pazīstamākās kompozīcijas ir «Thirteen Sad Farewells», «San Francisco» un «King Street» (kas ir veltījums albuma ieraksta laikā mirušajam tēvam).

Kāds kritiķis to raksturo šādi: «Dziesmas ir dabīgi vircotas ar paša pieredzi, pauž viņa brīvo garu, bet neieslīgst bezrūpībā un bagātinātas ar daudzkrāsainām detaļām, ko pauž viņa fotogrāfiskā atmiņa. Gan viņa acs, gan auss ir vienādi noskaņota izstāstīt stāstu.»

Jaunā albuma «Resolute» idejas un iestrādes tapušas tik dažādās vietās kā nomaļa lauku māja Skotijā, dzīvoklis Spānijā un vecs armijas bunkurs Austrālijā. Ar šo albumu Larsens vēlas mums pateikt ko diezgan svarīgu: «Man šķiet, ka jebkurš spēj... Vienkārši mēs pārāk bieži nolemjam pārslēgties un nekoncentrēties tik ļoti. Cerams, ka šīs dziesmas iedegs klausītājos ko pozitīvu. Dzīvot vienkārši. Neuztraukties par nesvarīgo. Es ceru, ka visi var apvienoties ap šo mūziku.»

Biļešu iepriekšpārdošana par tikai €12 sāksies piektdien, 19.maijā, plkst. 10.00, visā «Biļešu servisa» tīklā un www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu