«Melnajā piektdienā» kristīgie metālisti «August Burns Red»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9. augustā klubā «Melnā piektdiena» uzstāsies «Grammy» balvai nominētā kristīgā metalcore grupa «August Burns Red» no Lankasteras, ASV.

Grupa dibināta jau 2003. gadā un kopš tā laika izdevusi septiņus albumus, no kuriem pēdējie divi bijuši «Billboard» topa desmitniekā, savukārt seši nokļuvuši «Billboard» kristīgās mūzikas top10. Dziesma «Identity» no «August Burns Red» pēdējā albuma «Found in Far Away Places» atnesusi grupai «Grammy» nomināciju kategorijā «Labākais metāla izpildījums».

«August Burns Red» skanējumu raksturo melodiski ģitāras rifi, tehniski un neregulāri ritmi. Grupa kā dažus no saviem iedvesmas avotiem min «Meshuggah», «Symphony in Peril», «Pelican», kā arī «The Dillinger Escape Plan».

«August Burns Red» dziesmu teksti skar tādas tēmas kā depresija, sociālā tolerance un sēras.

Kaut arī grupa tiek raksturota kā metalcore, ģitārists JB Brubaker izteicis savu neapmierinātību ar daudziem šā žanra pārstāvjiem sakot, ka «metāls ir kļuvis ļoti standartizēts un tādam tam nevajadzētu būt». «August Burns Red» savās dziesmās ir izmantojuši vijoli un čellu, kā arī ievietojuši no klasiskās mūzikas iedvesmotas starpspēles, līdz ar to sevi padarot atšķirīgus metalcore žanrā.

Grupa šogad devusies turnejā, atzīmējot sava «izlaušanās» albuma «Messengers» desmito jubileju.

Grupu «August Burns Red» iesildīs 2011. gadā dibinātā itāļu nu-metalcore grupa «Sharks in your Mouth».

Biļešu iegāde www.ticketshop.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu