Latvijā atgriežas ska grupa «The Toasters»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicātes

4. aprīlī Vecrīgas klubā «Depo» viesosies «The Toasters» no ASV - grupa, kas atbildīga par deviņdesmito gadu ska mūzikas bumu un «trešā viļņa» ska veidošanos.

«The Toasters» pirmo reizi kopā sanāca 1981. gadā, kad anglis Roberts Hinglijs (Robert Hingley) pārcēlās uz dzīvi Ņujorkā un nolēma izveidot grupu. Pārējie grupas dalībnieki bija Roberta vadītā komiksu veikala «Forbidden Planet» darbinieki un pirmais «The Toasters» koncerts notika klubā «A7», kur ansamblis uzstājās pirms leģendārās pankroka grupas «Bad Brains». Roberts Hinglijs ir vienīgais pastāvīgais «The Toasters» dalībnieks un virzītājspēks.

«The Toasters» tiek uzskatīti par pēdējā, «trešā viļņa» ska aizsācējiem un vērā ņemamu virzītājspēku, apvienojot Lielbritānijā aktuālo un ierasto, tradicionālo 2-tone ar Ņujorkas punk un hardcore skanējumu un ir lielā mērā atbildīgi par ska mūzikas bumu ASV deviņdesmitajos gados, ko apliecina arī vairāki prominenti mūzikas izdevumi – «Billboard» grupu sauc par modernā ska pionieriem, savukārt žurnāls «Mojo» «The Toasters» atzinis par trešo visu laiku labāko ska grupu. «The Toasters» daudz spēlējuši vēsturiskajā Ņujorkas klubā «CBGB» un tā radio ierindo grupu top 20 klubā spēlējošo mūziķu sarakstā, kurā ir arī tādi vārdi kā «Ramones», «Blondie», «Talking Heads», «The Police», «Beastie Boys» un citi.

«The Toasters» Latvijā koncertējuši 2011. un 2013. gadā, pēdējā no reizēm esot vieniem no starptautiskā mūzikas festivāla «Laba daba» viesiem.

Klubs «Depo» koncertam izvēlēts, jo iemieso ilggadēju, aktīvu pilsētas subkultūru pulcēšanās vietu. Tas atrodas Vaļņu ielā 32.

Koncerta sākums plkst. 19, biļetes pieejamas interneta vietnē www.ticketshop.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu