Rīgā zviedru simfoniskā metāla grupa «Therion»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Oskars Kupše speciāli TVNET

Klubā «Melnā piektdiena» 21. martā plkst.20 notiks zviedru simfoniskā metāla grupas «Therion» koncerts, informē kluba pārstāve Raisa Smirnova, norādot, ka iepriekšējo reizi šī grupa Rīgā viesojās pirms deviņiem gadiem (aplūko foto no koncerta).

Koncertā grupa izpildīs savu trīs stundas ilgo albumu «Beloved Antichrist», kā arī dziesmas no vecākiem ierakstiem.

Grupa dibināta 1987. gadā, un tās nosaukumu dalībnieki izvēlējās, iedvesmojoties no grupas «Celtic Frost» albuma «To Mega Therion» nosaukuma. No oriģinālā sastāva grupā gan pašlaik spēle vienīgi ģitārists Kristofers Johansons.

Savas muzikālās darbības sākumā «Therion» spēlēja «death metal» žanra mūziku, uzstājoties kopā ar koriem, klasiskās mūzikas mūziķiem un orķestri. «Šobrīd «Therion» tiek uzskatīti par simfoniskā metāla žanra pionierim, kuri radīja lielisku metāla un klasiskās mūzikas savienojumu. Dziesmu tekstu tēmas ir par mitoloģiju, okultismu, maģiju, senajām tradīcijām un to pierakstiem,» grupu aprakstīja Smirnova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu