Rajecka: Mani iedvesmoja Eimija Vainhausa (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Uz latviešu estrādes dīvas Olgas Rajeckas grandiozo jubilejas lielkoncertu Latvijas Nacionālajā operā bija atnākuši simtiem dziedātājas talanta cienītāju un draugu. Līdz pat sešiem rītā dziedātāja kavējās atmiņās par sirsnīgo koncertu un kārtoja vāzēs milzīgos ziedu klēpjus.

Pirms vairākiem gadiem, kad Olga Rajecka vēroja Eimijas Vainhausas (Amy Winehouse) koncertu kādā no pasaules operas namiem, viņa nodomāja, ka pati tā nekad nevarētu. Taču klusībā Olga loloja sapni par savu solokoncertu operā. Īstenot šo ieceri Olgu iedrošināja arī citi mūziķi, kas dziedātājai atgādināja, ka viņai ir laba balss un turklāt bagātīgs repertuārs. «Lai nobriestu profesionālā līmenī koncertam operā, ir jāpaiet laikam. Sapratu, ka man vajag nodziedāt vairākus koncertus un tikai tad varu uzstāties operā,» sarunā ar TVNET atklāj Olga Rajecka.

Nu dziedātājas sapnis par koncertu Latvijas Nacionālajā operā ir piepildījies. Jau koncerta pirmajā daļā Olga no skatuves pamanījusi, ka skatītāju pirmajās rindās sēž Boriss Rezņiks, Elita Patmalniece, Arnis Mednis un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuri vienlaikus ir dziedātājas draugi.

«Dziedāju katram no viņiem un arī pēc koncerta saņēmu komplimentus, ka šie cilvēki ir to tā arī uztvēruši, ka dziedu katram no viņiem individuāli.

Man ir īpašs prieks, ka uz koncertu atnāca Arnis Mednis. Ceru, ka ar savu koncertu devu viņam spēku un atbalstu,»

atklāj dziedātāja.

Īpašu pārsteigumu Olgai sagādājis komponists Boriss Rezņiks, kurš piedalījies koncertā. Olgas Rajeckas jubilejas lielkoncertā atkal uz skatuves apvienojies leģendārais kvartets «Eolika», kura sastāvā muzicē Olga, Dainis Dobelnieks, Ilona Stepanova un Viktors Zemgals.

Šis gads dziedātājai ir īpašs, jo viņa svin savu 50. jubileju. Kā dzimšanas dienas dāvanu komponists Uldis Marhilevičs Olgai pasniedzis dziesmu «Trīs soļi», kuru vārdu autors ir Guntars Račs.

Lielkoncerta noslēgumā skatītāji cēlās kājās un nerima aplausi un ovācijas. Tieši tādēļ Olga kopā ar skatītājiem nodziedāja vēl pāris dziesmu. Dziedātāja īpaši pateicās savam dzīvesbiedram Gintam Mauliņam, veltot viņam dziesmu «Pomeranču vainadziņš».

Krāšņos lielkoncerta tērpus Olgai Rajeckai darinājusi tērpu māksliniece Elita Patmalniece.

Līdz pat sešiem no rīta Olga kavējās atmiņās par koncertu Latvijas Nacionālajā operā, kā arī kārtoja vāzēs milzīgos ziedu klēpjus, sarunā ar TVNET atklāj dziedātāja.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu