Fotoreportāža: Lana del Reja Rīgā (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

14. jūnija vakarā pie Arēnas Rīga ieejas pulcējās vairāki tūkstoši klausītāju, kas vēlējās skatīt vaigā pēdējo gadu straujāk mūzikas elitē uzlēkušo popmūzikas sensāciju Lanu del Reju (Lana Del Rey), īstajā vārdā Elizabeti Grāntu (Elizabeth Grant). Kā novēroja TVNET, uz koncertu devās gan gados jauni dziedātājas fani, gan tumši iedeguši atlētiskas miesasbūves kungi, kuri, izkāpuši no dažāda lieluma luksusauto, pie rokas uz koncertu veda garkājainas daiļavas augstpapēžu kurpēs.

Pirms Lanas uzstāšanās publiku izklaidēja Latvijā zināmā Igaunijas dziedātāja, dziesmu autore un aktrise Iiris, kas šoreiz muzicēja tikai klavieru pavadībā.

«Prieks jūs redzēt, draugi,» iznākot uz skatuves, emocionāli trīsuļojošā balsī publiku uzrunāja Lana jeb «gangster Nancy Sinatra», kā viņu nodēvējuši kritiķi.

Jau pirmās dziesmas laikā Lana nokāpa no skatuves, kura bija dekorēta ar palmām, un devās pie pirmajās rindās esošajiem faniem. Viņa paspieda izmeklētajiem pirmās rindas skatītājiem roku, ļāva sev pieskarties, saņēma fanu rakstītās vēstules un dāvanas (piemēram, mīksto lācīti), kā arī atļāva sevi fotografēt kopā ar atsevišķiem viņas talanta cienītājiem, tādējādi mazliet izgaisinot «femme fatale» nepieejamo tēlu.

Neskatoties uz presē izskanējušo kritiku, Lanas dziedājums bija gana kvalitatīvs, arī pavadošais sastāvs muzicēja precīzi un profesionāli. Koncertā Lanu pavadīja sintezators, bungas, ģitāras un stīgu kvartets.

Koncertā izskanēja visi lielākie dziedātājas hiti - «Video Games», «Summertime Sadness», «National Anthem» u.c.

Lanas del Rejas koncertu aizvadītajā piektdienā «Arēnā Rīga» apmeklēja aptuveni 7000 klausītāju, informē «Positivus Music» sabiedrisko attiecību menedžere Linda Igolniece. Viņa minēja, ka bez vietējiem klausītājiem uz Rīgu, lai varētu apmeklēt Lanas del Rejas koncertu, bija ieradušies arī diezgan daudz mūziķes fanu no Igaunijas.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu