Depeche Mode koncerts Viļņā vieno paaudzes (56)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdienas vakarā Viļņas Viņģa parkā aizvadīts grandiozs ikoniskās grupas «Depeche Mode» koncerts. Deivs Gāns ar grupu netaupīja spēkus, izklaidējot ap 30 tūkstošiem skatītāju, daudzi no kuriem bija arī no Latvijas un Igaunijas.

«Depeche Mode» iesildītāju gods šoreiz tika Latvijas grupai «Instrumenti». Kā jau iesildītājiem, izpildījums bija pieklusināts un bez vizuāliem šova elementiem, tomēr skanēja patiešām labi un kvalitatīvi. Tā kā «Depeche Mode» uzstāšanās sākums bija plānots ap plkst.21, bet «Instrumenti» savu uzstāšanos sāka 18:30, liela daļa cilvēku stadionā vēl tikai pulcējās vai baudīja vakara sauli, sēžot arēnas zālītē.

Foto: Ingars / TVNET

Deivs Gāns (Dave Gahan) ar grupu uz skatuves kāpa 10 minūtes pirms plānotā laika, un ar pilnu atdevi aizvadīja gandrīz divarpus stundu šovu. Ņemot vērā Gāna nesenās onkoloģiska rakstura veselības problēmas un vecumu, par enerģiju un kustību plastiku viņu varētu apskaust arī dažs labs divdesmitgadnieks.

Neskatoties uz pamatīgo fizisko slodzi, izdejojot sev raksturīgās deju kustības, Gāna balss skanēja pārliecinoši un spēcīgi.

Pēc pirms dažiem gadiem diagnosticētā vēža, kā dēļ tika atcelts arī plānotais koncerts Rīgā, bija jūtams, ka koncertā grupas līderis sevi publikai atdeva ar dubultu sparu. Tāpēc savulaik pārciestās klīniskās nāves iespaidā tapušais tetovējums ar no pelniem atdzimstošo fēniksu liekas simbolisks vēl arvien.

Foto: Ingars / TVNET

Koncertu ikoniskā grupa sāka, uz skatuves izgaismojoties vārdiem «Welcome to My World». Tā arī bija pirmā nospēlētā dziesma, kas ir no «Depeche Mode» jaunākā albuma «Delta Machine». Koncertā izskanēja vēl vairāki skaņdarbi no jaunākā albuma, taču, protams, arī vecie hiti «Policy of Truth», «Enjoy the Silence», «Personal Jesus» un citi.

Likās, ka grupa bija atradusi ideālu balansu starp jaunajām dziesmām un tik iemīļotajām vecajām. Viņi neaizmirsa klasiskās vērtības, - «Depeche Mode» himnas, kuras cilvēki koncertā gaidīja.

Foto: Ingars / TVNET

Var teikt, ka «Depeche Mode» ir grupa, kura vieno paaudzes. Ne par velti publikā bija gan cienījami kungi ar jau sirmiem matiem, gan pusmūža cilvēki un arī jaunieši.

Daudzi bija ieradušies ar bērniem, mazākos skatītājus koncerta laikā ik pa laikam paceļot virs pūļa, lai arī viņi varētu novērtēt iespaidīgo gaismu šovu.

No Latvijas bija ieradušies divi īpašā fanu reisa autobusi, taču daudzi grupas cienītāji uz Viļņu devās arī ar personīgajiem auto.

Foto: Ingars / TVNET

Uzstāšanās Viļņā bija priekšpēdējais grupas koncerts Eiropā. Pirmdien grupa uzstājas Minskā, un tad vairāku koncertu sērija tiks aizvadīta Amerikā.

TVNET var pačukstēt, ka pirmdien Latvijas publikai gaidāmi lieli jaunumi saistībā ar «Depeche Mode».

Foto: Ingars / TVNET

Depeche Mode Viļņā izpildīja:

- Welcome to My World

- Angel

- Walking in My Shoes

- Precious

- Black Celebration

- Policy of Truth

- Should Be Higher

- Barrel of a Gun

- Higher Love

- Shake the Disease

- Heaven

- Soothe My Soul

- A Pain That I'm Used To

- A Question of Time

- Secret to the End

- Enjoy the Silence

- Personal Jesus

- Goodbye

***

- Home

- Halo

- Just Can't Get Enough

- I Feel You

- Never Let Me Down Again

Komentāri (56)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu