Fotoreportāža: U.D.O. «Melnajā piektdienā» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Roberts Neilands

Padomju Latvijā 80. gados šis vācu smagā metāla kolektīvs bija lielā cieņā – trīs burtu kombinācija «U.D.O.» tika skrāpēta uz skolas soliem, iestrādāta uz ādas jakām un rakstīta uz sētām un namu sienām. Kopš ansambļa dibināšanas 1987. gadā pagājusi vesela mūžība, bet kolorītais dziedātājs Udo Dirkšneiders turpina stabili stūrēt «U.D.O.» kuģi smagās mūzikas ūdeņos. Tā 4.oktobrī šis rokkuģis sava tikko iznākušā albuma «Steelhammer» tūres laikā piestāja Rīgas klubā «Melnā piektdiena».

Atšķirībā no Udo pirmās grupas - smagās mūzikas patriarhiem «Accept» - «U.D.O.» mūziķi nekad nav nodarbojušies ar kādiem radošajiem meklējumiem vai eksperimentiem, vienmēr tas ir bijis klasisks, tipisks teitoņu smagais metāls. Grupa ir bijusi ārkārtīgi ražīga gan albumu izlaišanā, gan koncertēšanā, izņemot vienīgi piecus gadus deviņdesmito sākumā, kad Dirkšneiders uz laiku atgriezās pie mikrofona «Accept» rindās.

Laika gaitā caur «U.D.O.» rindām izgājuši gandrīz 20 dažādi mūziķi, bet grupas pašreizējā sastāvā Rīgā viesojās Dirkšneiders, ģitāristi Andrejs Smirnovs un Kasperi Heikkinens, basists un fona vokālists Fitijs Vīnholds un bundzinieks Frančesko Jovino.

Skanēja daudzas no klasikas pērlēm - «Metal Heart», «Balls to the Wall», «Fast as a Shark», «Restless and Wild» u.c.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu