Fotoreporāža: Džūlijas Holteres koncerts «Ziemeļblāzmā» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 26.oktobrī kultūras pilī «Ziemeļblāzma» koncertu kopā ar savu grupu sniedza augsti vērtētā amerikāņu avangarda popmūzikas dziedātāja Džūlija Holtere (Julia Holter). Priekšnesums notika festivāla «Skaņu Mežs 2013» priekšpēdējā koncertvakara ietvaros, sadarbībā ar «Red Bull Music Academy». Holteres albumu «Ekstasis» populārais mūzikas portāls pitchfork.com nosaucis par vienu no 2012. gada labākajiem ierakstiem, arī TVNET portālā šis ieraksts novērtēts ar augstu atzīmi (skat. resursus), savukārt viņas jaunais albums kritiķu vidū tiek dēvēts par vienu no 2013. gada spēcīgākajiem

Losandželosā dzīvojošā māksliniece Rīgā kopā ar četru vīru pavadošo dzīvo grupu (čells, vijole, saksofons, bungas) uzstājās ar stundu garu programmu, spēlējot dziesmas galvenokārt no jaunākā studijas albuma «Loud City Song».

www.dominorecordco.com

«The New Yorker» par jauno albumu raksta šādi: «[..] Holtere ir radījusi maigu, taču pašpietiekamu pasauli. Albumā viņa ataino sievieti, kas, bēgot no baumām un čukstiem, patveras dziļi Losandželosas naktī, taču noskaņu var uztvert kā galvu reibinoši romantisku, nevis trauksmainu.»

Arī Rīgā Holtere demonstrēja savas lieliskās vokālās dotības (absolvējusi Kalifornijas Mākslas institūtu (saīsināti saukto CalArts) kompozīcijas klasē, apgūstot arī elektroniskās mūzikas vēsturi), muzikāli dreifējot no liriskām, kristālsmalkām vokālām tēmām, līdz psihedēliskam simfoniskam frīdžezam.

Pirms Holteres uz atjaunotās kultūras pils «Ziemeļblāzma» skatuves bija klausāms dzejas un mūzikas projekts «Vārdrūme II», savukārt pēc tam - japāņu psihedēliskā noizroka grupas «Fushitsusha» uzstāšanās.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu