Foto: «Brit Floyd» koncertzālē «Palladium» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Roberts Neilands speciāli TVNET

Ko lai dara mūsu mazbērni, kuri rokmūzikas klasiķus – «bītlus», «stounus», Frediju Merkūriju, Ēriku Kleptonu u.c. varēs baudīt tikai internetā vai iekonservētā mūzikas nesējā?

Koncertā klātienē šos māksliniekus diemžēl redzēt vairs nebūs iespējams… Viena no mūzikas industrijas piedāvātajām alternatīvām jau šobrīd ir iecienītāko mūziķu hologrammu šovi, kuri gūst arvien lielāku rezonansi (Maikla Džeksona un Tupaka Šakura hologrammas), tiesa, šo tehnoloģiju vēl jāslīpē un jāslīpē. Tač ticamākā versija - kā nākotnes (īstenībā arī jau tagadnes) klausītājam pietuvoties sava iecienītākā mākslinieka daiļradei, izbaudīt, izgaršot koncerta skanējumu ir, tā dēvētie, «tribute» ansambļi, kuri gan vizuāli, gan muzikāli cenšas pietuvoties oriģinālam. Ar lieliem panākumiem jau darbojas šovasar Kuldīgā vaigā skatītie «Queen» mūzikas imitētāji «Killer Queen», «Led Zeppelin» mūzikas izpildītāji «The Zep Boys», «Kiss» atdarinātāji «Kisstroyer» u.c.

Viena no slavenākajām britu rokmūzikas grupām, kas spītīgi atsakās apvienoties un uzstāties ir «Pink Floyd». Tieši tāpēc gana veiksmīgs ir izrādījies projekts «Brit Floyd», kas viens pret vienu izpilda slavenākās «floidu» dziesmas.

«Brit Floyd» šovu varējām 2. oktobrī baudīt arī mūsu pusē. Rīgā, koncertzālē «Palladium» grupa piedāvāja trīs stundu garu muzikālu ceļojumu «Discovery», kura laikā hronoloģiski tika atspoguļota «Pink Floyd» daiļrade no 1967. līdz 1994. gadam.

Koncertšovs nosaukts «Pink Floyd» jaunākās ierakstu kolekcijas «Discovery» vārdā, un tajā iekļauts materiāls, sākot ar Sida Bareta (Syd Barrett) sešdesmito gadu psihedēliskā popa albumu «The Piper at the Gates of Dawn» līdz pat deviņdesmito gadu «The Division Bell», un, protams, arī pārējie ieraksti, ko «Pink Floyd» radīja laikā starp šiem diviem darbiem.

Neiztrūkstoši elementi «Brit Floyd» koncertšovā bija arī «Pink Floyd» raksturzīmes - izgaismota arka un aplis ar gaismu šovu, kas papildināti ar oriģināliem videoklipiem un jaunām animācijām.

Aplūko foto no koncerta!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu