Foto: Elizabetes Balčus koncerts kultūras telpā «3 māsas» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 23. oktobrī, kultūras telpā «3 māsas» Vecrīgā notika jaunās un talantīgās mūziķes un komponistes Elizabetes Balčus koncerts, kurā savas autordziesmas viņa izpildīja kopā ar Kristiānu Abiļevu (čells), Ernu Daugavieti (čells) un Jāni Ruņģi (elektriskā ģitāra/akustiskā ģitāra/klarnete). Par koncerta vizuālo noformējumu rūpējās Zigmunds Ziemelis, savukārt ar atmosfērisku elektronisko mūziku un vizualizācijām noskaņoties vakaram palīdzēja iesildītājmākslinieks «Vadatajs».

Ar vakardienas Elizabetes Balčus koncertu jaunā kultūras telpa «3 māsas» Vecrīgā atklāja savu mūzikas pasākumu repertuāru, kurā nākotnē plānoti arī grupu «Sus Dungo», «Manta» un mākslinieka Kodek koncerti.

23. oktobra koncertā skanēja gan dziesmas no Elizabetes Balčus minialbuma «Wooden Horse», gan daudzas jaunas kompozīcijas. Elizabeti koncertā pavadīja stīgu ansamblis, tā sastāvs - Kristiāna Abiļeva (čells), Erna Daugaviete (čells), Jānis Ruņģis (elektriskā ģitāra/akustiskā ģitāra/klarnete).

Viena no Elizabetes talanta šķautnēm ir flautas spēle, taču savas oriģināldziesmas viņa dzied klavieru pavadījumā, ko bieži vien papildina čells, arfa, bungu skaņas un sadzīves trokšņi. Elizabetes Balčus mūziku nereti salīdzina ar animācijas filmu – sapņainas melodijas, orķestrāli instrumenti, ilustratīva domāšana, romantiskas aranžijas un teatrāls izpausmes veids. Bet Elizabetes vokālu raksturo kā tādu, kas ieved klausītājus citā – sirreālā pasaulē. Elizabetes dziesmas ir kā personības spogulis, kā dienasgrāmata ar plašu emociju gammu, ko koncertos viņa atklāj klausītājiem, turklāt arī vizuālais skatuves tēls ir neatņemama viņas koncertu sastāvdaļa. Komponistes radīto mūziku var iedalīt baroque-pop, indie, dream-pop žanros.

Pirms koncerta kultūras telpā «3 māsas» tika atklāta Justīnes Lūces mākslas instalāciju sērija «Otrā dimensija».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu