Foto: Andrea Bočelli «Arēnā Rīga»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Atslodzes mēneša pirmais lielais koncerts norisinājās jau 10. janvārī, kad uz «Arēnas Rīga» skatuves dēļiem kāpa itāļu tenors Andrea Bočelli. Latvijas klausītājam šis 56 gadus vecais dziedonis labi pazīstams - 2009. gadā viņš pulcēja pilnu Mežaparka Lielo estrādi, liekot klasikas un popa hibrīdmūzikas cienītājiem nobirdināt ne vienu vien asariņu. Arī šoreiz aptuveni deviņi tūkstoši klausītāju, kājās stāvot, pēc koncerta nespēja valdīt savu milzīgo sajūsmu.

Bočelli fenomenālie komerciālie panākumi ir mistērija. Neskatoties uz to, ka daudzi klasiskās mūzikas kritiķi pamatīgi nopeļ viņa dziedāšanas tehniku, dziedātāja balsi raksturo kā vāju, Andrea turpina pulcēt pilnas zāles. Varbūt cilvēkiem nav vajadzīga tehnika? Pietiek ar Bočelli balss siltumu, dziedātāja emocionalitāti, pārliecību, viņa personiskās traģēdijas stāsta apzināšanos (12 gadu vecumā Andrea zaudēja redzi)? Grūti pateikt...

Kopā ar Bočelli muzicēja arī simfoniskais orķestris, ienesot Ledus pilī akustisko instrumentu maģiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu