Keitija Perija Arēnā spridzina ar krāsainu ballīti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ar krāsainu, mirguļojošu, mazliet bērnišķīgu koncertšovu «Prismatic» svētdienas vakarā Rīgā pamatīgu divu stundu ballīti sarīkoja 30 gadus vecā amerikāņu popzvaigzne Keitija Perija (Katy Perry). Neskaitāmas kostīmu maiņas, seši cēlieni, kuros klātesošie tika aizvesti teatrālā laika ceļojumā no senās Ēģiptes līdz astoņdesmito gadu spilgtajām ballītēm, iespaidīgas skatuves transformācijas - tas viss raksturo jauno amerikāņu popdīvas priekšnesumu, ko klātienē mūsu pārpildītajā Ledus pilī vēroja vienpadsmit tūkstoši.

Tie, kuriem šovs, glamūrs, pirotehnika un lāzeri īsti varbūt neiet pie sirds, tad uz šo koncertu bija vērts doties arī kaut vai tādēļ, ka pirms Keitijas uzstājās šobrīd karstākā britu popzvaigzne Čārlija XCX (Charli XCX), kura 2013. gadā uzstājās mūsu pusē festivālā «Positivus». Toreiz gan viņa vēl nebija tik slavena kā šobrīd.

Čārlija uzstājās ar aptuveni 30 minūšu garu programmu, un trīs pavadošo mūziķu (dāmu) pavadībā izpildīja gan šobrīd populāros skaņdarbus no jauna albuma «Sucker», gan jau labi zināmo «I Love It».

Šobrīd popmūzikā iespaidīgas, košākas un krāšņākas koncertturnejas kā Perijai, iespējams, ir tikai Madonnai un Lēdijai Gāgai.

Tūres pamatā, protams, dziedātājas trešais albums «Prism», kaut formāli tas ir ceturtais, jo 2001. gadā Keitija Hadsone (tāds ir daiļavas īstais vārds) bija izdevusi savu debijas plati - kristīgās mūzikas albumu «Katy Hudson», kurā atrodamas tādas dziesmas kā «Faith Won't Fail» («Ticība nezudīs»), «Trust in Me» (Uzticies man») u.tml. Dziedātājas vecāki ir pentakosti – Vasarsvētku draudzes (kristīgā protestantisma novirziens) sludinātāji, kuri pievērsušies reliģijai pēc vētraini pavadītas jaunības.

Rīgas šovs bija vizuāli vērienīgs, skatuvei aizņemot gandrīz pusi no Arēnas laukuma. No akrobātiem, mirdzošiem kaķa kostīmiem, ugunīgām ģitārām, piepūšamām šampanieša pudelēm līdz neskaitāmām skatuves transformācijām.

Koncertā izpildīto dziesmu saraksts:

Roar
Part of Me
Wide Awake
This Moment / Love Me
Dark Horse
E.T.
Legendary Lovers
I Kissed a Girl
Hot N Cold
International Smile / Vogue
By the Grace of God
The One That Got Away / Thinking of You (Acoustic)
Unconditionally
Megamix Dance Party
Walking on Air
This Is How We Do / Last Friday Night (T.G.I.F.)
Teenage Dream
California Gurls
Birthday
Firework

Keitijas Perijas koncertā tika konstatēti arī prasmīgi biļešu viltojumi - cilvēki, kas bija iegādājušies biļetes no pārpircējiem, pie ieejas piedzīvoja nepatīkamu pārsteigumu, jo iekļūšana pasākumā tika liegta. Koncertaģentūra FBI atgādina, ka tikai iegādājoties biļetes pie oficiālajiem biļešu izplatītājiem, tiek garantēts biļešu autentiskums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu