«Three Days Grace» - izpārdotajā «Palladium»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Vakar, 26. janvārī, koncertzālē «Palladium» uzstājās kanādiešu smagā roka grupa «Three Days Grace». Tas bija pirmais šīs grupas koncerts Latvijā un vienīgais Baltijā šīs koncertturnejas ietvaros. Grupa ieguva zināmu popularitāti ar vairākiem singliem («I Hate Everything About You», «Pain», «Never Too Late» un citiem). Pārsteidzoši, bet koncerts tika izpārdots gandrīz mēnesi pirms koncerta norises datuma. Piedāvājam nelielu ieskatu vakardienas koncertā.

Šis koncerts norisinājās grupas jaunā albuma «Human» («Cilvēks» - angļu val.) koncertturnejas ietvaros. Tomēr, neraugoties uz to, ka turneja veltīta jaunajam albumam, koncerta repertuāra pusi veidoja dziesmas no iepriekšējiem studijas ierakstiem, ko Latvijas publika noteikti arī vēlējās dzirdēt. Jāpiemin, ka 2013. gadā grupai nomainījās vokālists - kādreizējo grupas balsi Adamu Gontjē aizstāja grupas basista Meta Valsta brālis Breds. Breds arī uzstājās vakardienas koncertā.

Mākslinieki atklāja koncertu ar dziesmām no jaunā albuma, pirmā nospēlētā dziesma bija 2014. gada rudenī iznākusī «I Am Machine».

Jaunajās dziesmās jūtamas svaigas vēsmas, vietām dzirdēti ģitāras rifi nedaudz atgādina «Audioslave», bet nevarētu teikt, ka līdz ar jauna vokālista ienākšanu grupā tās stils būtu mainījies. Grupa saglabājusi ņūmetāla ievirzi savā mūzikā. Koncertu grupa noslēdza ar 2007. gadā izdoto dziesmu «Riot».

«Three Days Grace»
«Three Days Grace» Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Interesanti, ka nebija jūtama izteikta atšķirība, kad Breds dziedāja Adama dziesmas. Patīkamu pārsteigumu sagādāja bungu solo performance koncerta vidusdaļā. Bungu solo priekšnesuma laikā tika pielietots arī izteiksmīgs gaismu šovs.

Jāteic, ka pārsteigumu sagādāja publikas sajūsma un līdzdalība koncertā - lielākā daļa cilvēku dziedāja līdzi visām vecajām zināmākajām dziesmām un sajūsma publikā bija jūtama no paša koncerta sākuma līdz beigām.

No skaņas kvalitātes viedokļa vienīgā nianse bija vokāla skaļums. Solista mikrofons bija noregulēts nedaudz klusāk, nekā tas ierasts rokkocertos.

Aplūko koncerta galeriju!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu