Foto: Vācu roka lepnums «Scorpions» - «Arēna Rīga»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: otto

Neskatoties uz to, ka, piemēram, Krievijas redzamākais mūzikas kritiķis Artēmijs Troickis šo vācu grupu nodēvējis «par visu laiku sliktāko rokgrupu», Austrumeiropā klausītāji turpina jūsmot par «Scorpions» liegajām hārdroka melodijām un labprāt apmeklē grupas koncertus. Lai arī 2012. gadā «Scorpions» paziņoja par darbības pārtraukšanu, grupa tomēr turpina darboties un ierakstīt jaunas dziesmas.

Grupas līderis Klauss Maine stāsta: «Sākot trīs gadus ilgo atvadu tūri, šķita, ka tā būs ļoti gara, taču tā paskrēja daudz ātrāk, nekā bijām iedomājušies. Jo tuvāk nāca pēdējais koncerts 2012. gada decembrī, jo vairāk apzinājāmies, ka tās nepavisam nav beigas. Šī turneja bija ļoti spēcīga. Stāvot uz skatuves un redzot tik daudz fanu, ieskaitot jauno paaudzi, kam patīk mūsu mūzika, nolēmām turpināt. Spēlēt trim paaudzēm ir ļoti iedvesmojoši. Vēl nav pienācis brīdis likt malā ģitāras!»

Rīgā vīri piestāja jaunākās turnejas «Return to Forever tour» ietvaros, kas veltīta jaunākā studijas albuma «Return to Forever» izdošanai. Albums izdots, atskatoties 50 gadus ilgajā grupas pastāvēšanas vēsturē. Pārcilājot dučiem neizdoto dziesmu, vairākas no tām ieguvušas jaunu skanējumu. Tāpat albumā iekļautas dažas labi zināmo kompozīciju agrīnās versijas un maz dzirdēti koncertieraksti.

Paši mūziķi uzsver, ka koncertē nevis naudas, bet fanu dēļ. Kā izrādās, arī Latvijā šādu fanu nav maz.

Aplūko foto no koncerta!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu