Foto: Džeza dziedātāja Čaina Mozes Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Sestdienas vakarā vēsturiskajā kinoteātrī «Splendid Palace» džeza mīļotāji varēja baudīt lielisku džeza dziedājumu Čainas Mozes (China Moses) un Latvijas Radio bigbenda sniegumā. Skanēja džeza, blūza un soulmūzikas populārākie 20. gadsimta hiti un ne tikai. Čaina, kas ir slavenās amerikāņu džeza mūziķes Dī Dī Bridžvoteras (Dee Dee Bridgewater) meita, Rīgā jau viesojusies 2014. gadā.

38 gadus vecā Čaina līdz šim izdevusi piecus solo albumus un piedalījusies vairāk nekā 20 citu mūziķu ierakstos. Jaunākais Mozes ieraksts ir klasiskās džeza noskaņās ieturēts albums «Crazy Blues», kas tapis kopā ar franču pianistu Rafaelu Lemonjē (Raphael Lemonnier). Albumā apkopotas meistarīgas Mozes versijas par savu mūzikas etalonu – džeza, blūza un soula klasiķu – Dīnas Vašingtonas (Dinah Washington), Helēnas Hjūmas (Helen Humes), Ninas Simonas (Nine Simone), Dženisas Džoplinas (Janis Joplin) un citu izpildītāju darbiem. Albums ierindojies 7. vietā pārdotākā britu «baltās» preses laikraksta The Sunday Times 2013. gada albumu TOP 100. Mūzika no šī albuma bija dzirdama arī koncertā Rīgā.

Aplūko foto!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu