Foto: «Deep Forest» Liepājā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Modris Helds

Veiksmīgi aizritējis pirmais grupas «Deep Forest» koncerts Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, kur etnoelektroniskās mūzikas mākslinieki uzstājās ceturtdienas, 21. aprīļa, vakarā. Interesanti, ka koncertā tika iesaistīti arī klausītāji, kuriem tika norādīta īpaša interneta adrese mobilajām ierīcēm, kuru ievadot savos viedtālruņos, klausītāji varēja iesaistīt viņu pašu izvēlētas putnu dziesmas mūziķu priekšnesumā.

Patīkami pārsteidza arī speciāli šai koncertprogrammai veidotās videoprojekcijas visa koncerta garumā. Precīzāku ieskatu tajā, kā tas izskatījās, var gūt pievienotajā bilžu galerijā.

Grupas pirmā Latvijas koncertturneja turpinās ar koncertiem šovakar Vidzemes koncertzālē «Cēsis», 22. aprīlī Latgales vēstniecībā Gors, un tā noslēgsies svētdien, 23. aprīlī Rīgas Kongresu namā.

Par «Deep Forest» vizītkarti nepārprotami kalpo «Sweet Lullaby» (pamatā tradicionāla Zālamana salu iedzīvotāju melodija), kas joprojām ir viens no etnoelektronikas visspožākajiem sacerējumiem. Tomēr šis franču projekts pazīstams arī ar virkni citu labi atpazīstamu kompozīciju.

Kā jau iepriekš atklājis grupas dibinātājs, komponists, multiinstrumentālists un šobrīd vienīgais grupas oriģināldalībnieks Ēriks Mukē, uz šiem koncertiem viņš sev līdzi uzaicinājis senegāliešu mūziķi un solistu Alūnu Vadē, kā arī britu DJ Daimondu Dagalu. To visu papildina īpaši šai koncertsērijai sagatavotas videoinstalācijas.

Biļetes vēl pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu