«Muse» satricina Rīgu ar vēl nepieredzētu šovu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Kad pagājušā gada vasarā britu trio «Muse» laida klajā albumu «Drones» («Droni»), bija skaidrs, ka gaidāmā albuma veicināšanas turneja tiks veidota, izmantojot gaisā lidojošus objektus, kas simulētu bezpilota lidaparātu iznīcinošo dabu, areālo ekspansiju, cilvēku bezspēcību jauno tehnoloģiju priekšā u.tml. Tā tas arī notika. Grupas pasaules turneja «Drones World Tour» ir viena no iespaidīgākajām, kāda mūzikas industrijā pēdējos gados redzēta, un 16. jūnijā to Rīgā varējām vērot arī mēs.

Paši grupas dalībnieki atsaucas uz klasisko grupas «Pink Floyd» turneju «The Wall» un savus koncertus dēvē par «Sienas» idejisko mantinieku. «Tā ir mūsu versija par «The Wall»,» intervijās izteicies solists Metjū Belamijs (Matthew Bellamy).

Arī muzikāli koncerta gaitā bija jūtamas atsauces uz «Pink Floyd», īpaši lēnajās balādēs, kur bundzinieks Dominiks Hovards kā no lielgabala šāva bungu tomu zalves.

Skatuve veidota kā bulta ar diviem asmeņiem, bet pati grupa, gluži kā lielās boksa sacensībās, atrodas arēnas centrā, radot patiesu 360 grādu pieredzi koncerta apmeklētājiem - mūziķu uzstāšanās koncerta norises vietā bija skatāma no visām pusēm. Kaut kas līdzīgs bija vērojams arī grupas «U2» turnejā «360 Tour».

Starp citu, telefonsarunā bundzinieks Hovards atzina, ka ir bijis nepieciešams laiks, lai pierastu pie šāda skatuves izkārtojuma, jo veselas divas stundas no vietas mūziķi ir kā uz paplātes.

Viens no lielākajiem izaicinājumiem turnejas galvenajam dizaineram Olijam Metkalfam (Oli Metcalfe) bija lidojošo dronu drošības aspekts, proti, visi 16 (Rīgā gan saskaitīju 12, no kuriem tika darbināti tikai 10) lidojošie objekti atrodas virs skatītāju galvām - un galvenais ir tos tur arī noturēt.

Droni koncertā nolaidās pie skatītājiem vien trīs reizes, apmetot elegantus lokus virs grupas un publikas galvām. Vienīgais objekts, kas tiešām ieviesa zināmu bijību, bija melnās bezpilota lidmašīnas modelis, kas veica vērojošu patruļas lidojumu apkārt Arēnai.

Foto: no sociālajiem tīkliem

Neiztika arī bez tehniskām ķibelēm. Visa koncerta gaitā 1/4 daļa no skatuves gaismas diodēm tā arī neiedegās.

Grupa spēlēja dziesmas no sava konceptuālā dronu albuma, atjaucot programmu jau ar labi zināmiem hitiem.

Šovu apmeklēja 12 000 skatītāju, informē koncerta rīkotāji.

Foto: TVNET

Koncertā izpildīto dziesmu saraksts:

Psycho

Reapers

Plug In Baby

Dead Inside

Resistance

Isolated System

The Handler

Supermassive Black Hole

Prelude

Starlight

Citizen Erased

Drones

Madness

Interlude - Hysteria

Time Is Running Out

Uprising

The Globalist

***

Take a Bow

Mercy

Knights of Cydonia

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu