Foto: «Supersilent» mūzikas namā «Daile»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdien mūzikas namā «Daile» notika nepieradinātās mūzikas festivāla «Skaņu mežs» noslēdzošais vakars, kurā uzstājās norvēģu grupa «Supersilent». «Revolucionāra mūzika, kas jādzird «post-visa» paaudzei,» tā par «Supersilent» savulaik rakstīja mūzikas portāls Dusted Reviews. Aplūko foto!

«Supersilent» paši sevi dēvē par elektroniskās improvizācijas platformu, jo tās dalībnieku sastāvs mēdz nedaudz mainīties, reizēm pieaicinot svaigus spēkus (piemēram, nesen tas bija Led Zeppelin basģitārists Džons Pols Džonss). Kopumā uz «Supersilent» var attiecināt apzīmējumu «supergrupa», jo tās sastāvā allaž ir tādi izcili solomākslinieki kā džeza trompetists Arve Henriksens (Deivida Silviana un Lorijas Andersones sadarbības partneris), tumšās ambientās mūzikas komponists Deathprod jeb Helge Stēns, kurš pazīstams arī kā rokgrupas Motorpsycho producents, kā arī taustiņinstrumentālists Stole Stoerlokens, kas sadarbojies ar tādiem mūsdienu skandināvu džeza veterāniem kā Terji Ripdālu un Nilsu Peteru Molvēru. Šādā sastāvā grupa uzstājās arī Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu